Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Στις τράπεζες θα πάει και η επόμενη δόση


Στις τράπεζες θα πάει και η επόμενη δόση
Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για να επικυρώσει την απόφαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την χορήγηση της δόσεως ύψους 9,2 δισ. ευρώ προς την χώρα μας. Πριν ληφθεί οποιαδήποτε από τις δύο προαναφερθείσες αποφάσεις, ο Στουρνάρας θα πρέπει να ενημερώσει για την πορεία εφαρμογής των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί. Αν του ζητηθεί, βέβαια, να εξηγήσει τι πήγε στραβά σε μέτρα όπως (π.χ.) η φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης, που από το «αναμενόμενο» 1 δισ. εισπράχθηκαν μόλις 36 εκ. ευρώ, τότε θα γελάσει και το παρδαλό ερίφιο με την παντελή αποξένωση των πολιτικών μας από τον πραγματικό κόσμο.
Όμως όλα αυτά σε τι αφορούν τους Έλληνες πολίτες; Αν απαντούσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα άρχιζε να «πιπιλάει την καραμέλα» περί μισθών, συντάξεων, «αν δεν πάρουμε την δόση θα πεινάσουν τα παιδιά μας» και άλλα πολλά παρόμοια και ήδη γνωστά. Η αλήθεια, όμως, όπως τουλάχιστον καταγράφεται στα ρεπορτάζ των εφημερίδων είναι ότι το 78,2% της δόσης, δηλαδή τα 7,2 δισ. θα πάνε απευθείας στις τράπεζες και ότι περισσεύει θα δοθεί για τον προϋπολογισμό και την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων. Δηλαδή αν κατανεμηθούν αναλογικά με τον παρόντα προϋπολογισμό, διαθέσιμο για τους Έλληνες θα είναι μόλις το μισό δισεκατομμύριο, αφότου βέβαια τα μέτρα τους έχουν αφαιμάξει ήδη περισσότερα.
Για να το θέσουμε απλά, λοιπόν, όλα τα προηγούμενα μέτρα που ληφθήκαν εις βάρος του Ελληνικού Λαού, ήταν για να μπορέσει να τροφοδοτηθεί το ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα με ακόμα περισσότερα δισεκατομμύρια. 
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: