Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Τη δέσμευση του ορυκτού πλούτου της Κύπρου ζητά η τρόικα


Τη δέσμευση του ορυκτού πλούτου της Κύπρου ζητά η τρόικα
Να δεσμευτούν τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου ζητά εμμέσως πλην σαφώς η κρατική τράπεζα της Γερμανίας με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους της Κύπρου. Με μία αλληλουχία αυθαιρέτων υπολογισμών φτάνει στο συμπέρασμα πως ούτε η συμφωνία του μνημονίου που περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο.
Βλέπουμε λοιπόν ότι με τον "μπαμπούλα" της χρεωκοπίας, τα δανεικά του ΔΝΤ, τα μνημόνια, τα spreads, τα PSI και διάφορες άλλες, εντέχνως ακαταλαβίστικες εκφράσεις, ασκούν τρομοκρατία στον απλό λαό και να προβλέπουν την συντέλεια του κόσμου, αν δεν γίνουν δεκτά τα μέτρα που προτείνουν. Ο λόγος είναι απλός. Τα κοράκια του διεθνούς σιωνισμού έχουν μυριστεί τα τεράστια κέρδη που θα έχουν από το πλούσιο σε υδρογονάνθρακες υπέδαφος των δύο κρατών του Ελληνικού Έθνους και χρησιμοποιούν την ίδια συνταγή φυσικά με την αμέριστη στήριξη των προθύμων κυβερνήσεων.
Ειδικά στην περίπτωση της Κύπρου όχι μόνο δεν τους φτάνει -η αποικιακή τύπου- συμφωνία που έκανε η εβραϊκή Delek με την κυβέρνηση του Χριστόφια όπου θα λαμβάνουν την μερίδα του λέοντος, από τα κέρδη του ‘’οικοπέδου 12’’της Κυπριακής ΑΟΖ, αλλά θέλουν ακόμη και τα εναπομείναντα κέρδη να τα δεσμεύσουν για την αποπληρωμή του δανείου. Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρη: Άμεση χάραξη των ορίων της Ελληνικής ΑΟΖ με βάση την αρχή της μέσης γραμμής και λαμβάνοντας ως ενιαίο σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδος με την Τουρκία από τις εκβολές του Έβρου μέχρι το Καστελόριζο. Εφαρμογή του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος - Κύπρου, που σε συνδυασμό με τις εφαπτόμενες ΑΟΖ των δύο κρατών, θα ισοδυναμεί με de facto Ένωση της νήσου με την Ελλάδα.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: