Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


ergasiakos mesaionas
"-Οι συνδικαλΗστές και οι εργατοπατέρες του ΤΤ ξεπούλησαν τον αγώνα των εργαζομένων προτείνοντας μείωση αποδοχών 35% και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Προς το παρόν φαίνεται η εξουσία να συμφωνεί. Χαρακτηριστική η έλλειψη πρότασης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
-Σε ακόμα μιά 24ωρη απεργία-ντουφεκιά προχωράει η ΓΣΕΕ. Η ξοφλημένη συνδικαλιστή ένωση πάει σε εκλογή νέων αντιπροσώπων το Μάρτιο με ληγμένη τη μετενέργεια της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η εξουσία του τρίο ξεφτίλα θα αποφασίζει πλέον για το ύψος της κατώτερης αμοιβής των εργαζόμενων, ενώ η σάπια ηγεσία του Παναγόπουλου περιορίζεται σε προσφυγές σε διεθνείς οργανισμούς.
-12 εκατομμύρια έφαγαν λαμόγια από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που προορίζονταν για την κατάρτιση ανέργων. Μέλη της εποπτεύουσας ΕΕΔΗΕ είχαν στήσει ΚΕΚ εκπαίδευσης στην επαρχία. Η υπόθεση ερευνάται από το ΣΔΟΕ.
-Επαναλαμβανόμενες απεργίες στα μέσα σταθερής τροχιάς, ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ, στάση εργασίας για αύριο, ενώ σε αυριανή συνάντηση συνδικαλιστικών φορέων θα καθοριστούν οι παραπέρα κινητοποιήσεις ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο. Στα δικαστήρια προσέφυγε η ΣΤΑΣΥ επιδιώκοντας να βγάλει τις απεργίες παράνομες.
-Στάση εργασίας την περασμένη Παρασκευή στη ΝΟΚΙΑ-Siemens Ελλάδας, ενάντια στις μειώσεις αποδοχών και τις μεθοδευόμενες απολύσεις.
-Απλήρωτοι πάνω από 6 μήνες οι εργαζόμενοι στον "Αδέσμευτο Τύπο", ο εργοδότης Δημήτρης Ρίζος είναι ελεύθερος και αρθρογραφεί στον "Ελεύθερο τύπο", όπως πολλοί όμοιοί του.
-Ετοιμάζονται για απολύσεις στον "Πήγασο", συζητείται ανοιχτά η αναστολή έκδοσης της "Ημερησίας", ήδη απολύθηκαν μερικοί από τα περιοδικά του ομίλου.
-3 δις έχασε το ΙΚΑ το 2012 από μείωση των εισφορών, ενώ ο ΟΑΕΕ έχασε τις μισές εισφορές των ασφαλισμένων του. Το δημόσιο, που χρωστάει εισφορές εδώ και 10 χρόνια, εξακολουθεί να μην πληρώνει.
-Εξακολουθεί η απληρωσιά σε εργαζόμενους εργολάβων που δούλευαν σε δημόσια έργα. Η ΑΕΓΕΚ παρόλο που φαίνεται να έχει πληρωθεί από το δημόσιο, έχει σταματήσει όλες τις εργασίες. Οι εργαζόμενοι στην Αιτωλοακαρνανία θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη μετά την άκαρπη τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας.
-Σύμφωνα με το "Εθνος" προγράμματα του ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτήσουν φροντιστήρια με ποσά 60-100.00 €. Η παραπαιδεία ενισχύεται !
-Στο δρόμο κατεβαίνουν αγρότες στη Θεσσαλία.
-ΜΑΣ και συνδικάτα που ελέγχονται από το ΚΚΕ κατεβαίνουν σε διαδήλωση την Πέμπτη στα Προπύλαια. Παρόμοιες συγκεντρώσεις ετοιμάζονται και για άλλες πόλεις.
-Νεκρός μετανάστης εργάτης στην Κρήτη, έπεσε από την καρότσα του αγροτικού που τον μετέφερε στη δουλειά.
-Σε εξέλιξη τριμερής συνάντηση του σωματείου της ΒΙΟΜΕΤ, απλήρωτοι οι εργαζόμενοι από το Μάιο του 2011. Ζητούν να αυτοδιαχειριστούν το εργοστάσιο με κεφάλαια από τα προγράμματα χρηματοδότησης νέων επιχειρηματιών."
http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: