Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Στο φως 27 κομμάτια του Παρθενώνα...!!



Μία από τις μορφές που δεσπόζουν στα αετώματα του Παρθενώνα θα αποκτήσει ένα χαμένο τμήμα της. Ενας κομματιασμένος μαρμάρινος θρόνος θα αναζητήσει το άλλο του μισό.

Ολα αυτά θα συμβούν εν καιρώ στο Μουσείο Ακρόπολης, εκεί όπου θα μετακομίσουν 27 ακόμη αποσπασματικά σωζόμενες αρχαιότητες και από το σκοτάδι των αποθηκών και του σε αχρησία παλαιού μουσείου θα πάρουν θέση υπό τα φώτα και τα βλέμματα των θεατών.

Το πρώτο βήμα για τη μεταφορά τους έγινε, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) γνωμοδότησε θετικά· ωστόσο το πώς και το πού θα κάνουν το ντεμπούτο τους οι 27 αρχαιότητες θα καθοριστεί έπειτα από σχετική μελέτη. Τα αντικείμενα που θα εμπλουτίσουν τις συλλογές του μουσείου σχετίζονται με κιονόκρανα, υδρορρόες, ανθέμια και κεράμους που εκτίθενται ήδη στις αίθουσές του, πολλά εκ των οποίων διασώζουν χρώματα στην επιφάνειά τους, ενώ πλάκες εφαρμογής, εμπόλια και πόλοι (ξύλινα στοιχεία για την κατακόρυφη σύνδεση των σφονδύλων των κιόνων), που προέρχονται από τον Παρθενώνα, θα βρουν τη θέση τους δίπλα στις μακέτες του μνημείου πριν από την Αίθουσα των Γλυπτών.

seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια: