Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

1,4 δισ. ευρώ οικονομική βοήθεια της Τουρκίας στο ψευδοκράτος


Υπογράφηκε χθες στην 'Αγκυρα το πρωτόκολλο οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας, μεταξύ Τουρκίας και του παράνομου καθεστώτος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, που αυτοαποκαλείται «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου- ΤΔΒΚ» για τα έτη 2013-2015.
Η υπογραφή του πρωτοκόλλου, που έγινε από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι και τον «πρωθυπουργό» του παράνομου καθεστώτος Ιρσέν Κιουτσιούκ, προνοεί οικονομική στήριξη από την Τουρκία προς το ψευδοκράτος ύψους 3,3 δισ. τουρκικές λίρες (1.411.015.000 περίπου ευρώ), ενώ το προηγούμενο προέβλεπε 2,58 δισ. τουρκικές λίρες (1.103.157.000 περίπου ευρώ).
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Κίπρις», από τον «υπουργό δημοσιονομικών», Ερσίν Τατάρ, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών θα δαπανηθούν για επενδύσεις και ένα μικρότερο για στήριξη του προϋπολογισμού.
Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι για να τεθεί σε ισχύ το πρωτόκολλο, πρέπει να εγκριθεί και από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση.
Σύμφωνα με το νέο οικονομικό πρωτόκολλο, θα μειωθούν οι προσλήψεις στο «δημόσιο» αφού θα προσλαμβάνεται μόνο το 25% αυτών που αφυπηρετούν, ενώ διάφοροι «δημόσιοι οργανισμοί» θα ιδιωτικοποιηθούν.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: