Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΙ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ....


ERNTOGAN1
ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
 O Μογγόλος της Ανατολίας, ο υποτιθέμενος μέσος πολίτης της Τουρκίας που η εργατιά της Πόλης και η εσχατιά της Άγκυρας πίνει νερό στο ονομα του, επιτέθηκε με σφοδρότητα στους οίκους αξιολόγησης υποστηρίζοντας ότι αναβαθμίζουν την Ελλάδα «που πουλάει τα νησιά της και κρατάει στάσιμη την Τουρκία».
Και επιτέλους(έστω και για τα μάτια του κόσμου, όπως επισημαίνουν πολλοί φίλοι στα σχόλια) κάποιος Έλληνας σήκωσε το ανάστημα του και υποτίθεται τον έβαλε στη θέση του. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος(όσο κι αν από μέρος των Ελλήνων θεωρείται ατσαλάκωτος και εν μέρει αντιπαθής, ιδιαίτερα από τους τραχείς δεξιόφρονες), για πρώτη φορά μετά το 1960 άρθρωσε μια σκληρή κουβέντα για τον γείτονα(εξαιρουμένου του γερο-Ανδρέα και του γερο-Καραμανλή που κατά καιρούς τους στόλιζαν).
Και ξέρει καλά για ποιο λόγο το κάνει μέσα στα Χριστούγεννα, ο κύριος Δημήτρης. Γιατί πλην των λόγων της εθνικοφροσύνης(την οποία δεν αμφισβητούμε από κανέναν μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου), ο Αβραμόπουλος είναι η μετά Σαμαρά εποχή στη ΝΔ αφού δύσκολα βλέπουμε άλλον μετά την ηχηρή πτώση του. Η οποία είναι σίγουρη.Εαν δεν ξεχωρίσει τώρα, η ευκαιρία θα χαθεί. Και οι ευκαιρίες, όταν είσαι έμπειρος διπλωμάτης, είναι λίγες.
 «Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης. Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια. Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς» δήλωσε ο κ Αβραμόπουλος.
Πολύ καλή δήλωση. Εαν την εννοεί. Βρέθηκε και κάποιος να τους πει μια κουβέντα. Εαν και η πιο ενδεδειγμένη θα ήταν ένα Χριστουγεννιάτικο, αει σιχτίρ. Δεν θέλουμε να λειτουργήσουμε ισοπεδωτικά, χρονιάρες μέρες. Φανταστείτε όμως να ήταν στη θέση του, ο Τζέφρι ή ο Μπεγλίτης ή ο Σημίτης. Αβραμόπουλε ,οι Τούρκοι δεν πιάνονται φίλοι. Ελπίζουμε να το κατάλαβες. Το νου σου. Το νου σου γιατί τα πράγματα τώρα δεν είναι εύκολα. Έχεις απέναντι την Ελληνοτουρκική Φιλία που μπορεί να έχει θιγεί και να σου θέσει "ζήτημα". Και έχεις και κάτι προδότες που μπορεί άυριο να μην σου λένε καλημέρα. Και βέβαια την οικογένεια Κυριακού με τα βρωμοτούρκικα. Αυτούς τους ρώτησες, θα σου πούνε. Τα σήριαλ είναι μια κακή συνήθεια εκ-τουρκισμού κύριε Αβραμόπουλε. Και αυτή η συνήθεια είναι η χειρότερη απ' όλες...
http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: