Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Δυτικές δυνάμεις πίσω από τους αντικαθεστωτικούς στην Συρία


Δυτικές δυνάμεις πίσω από τους αντικαθεστωτικούς στην Συρία
Ο Ρώσος στρατηγός εν αποστρατεία και Πρόεδρος της Ακαδημίας Γεωπολιτικών προβλημάτων, Λεονίντ Ιβασόφ, άφησε σαφείς αιχμές για την ανάμιξη των δυτικών δυνάμεων, στις σκληρές συγκρούσεις οι οποίες μαίνονται στην Συρία.
Συγκεκριμένα, ο κύριος Ιβασόφ τόνισε πως η εμπροσθοφυλακή των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης αποτελείται από μισθοφόρους. Τούτο έρχεται να επιβεβαιωθεί από πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία κατέδειξε ότι στις γραμμές της αντιπολίτευσης, μάχονται άνδρες από 29 διαφορετικές εθνότητες!
Επιπλέον, ο κύριος Ιβασόφ σημείωσε πως οι μισθοφόροι που μάχονται κατά του Καθεστώτος Ασάντ, προχωρούν σε ακρότητες και ειδεχθή εγκλήματα, κατ’ εντολή των δυτικών, επιρρίπτοντας τις ευθύνες γι’ αυτά, στις προσκείμενες στον Ασάντ δυνάμεις. Ο εν αποστρατεία Ρώσος στρατηγός, ισχυρίζεται πως η συριακή αντιπολίτευση ωφελείται από τη βαναυσότητα των μισθοφόρων, οι οποίοι αποτελούν τις επίλεκτες μάχιμες μονάδες της αντιπολίτευσης, μιας και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, φροντίζουν να καταστήσουν τον Ασάντ και το Καθεστώς του, υπεύθυνους για εγκλήματα που διαπράττουν οι αντίπαλοί τους. Επιχειρείται μ’ αυτό τον τρόπο, η αποδυνάμωση του καθεστώτος Ασάντ και η δημιουργία χάσματος μεταξύ του συριακού λαού και της νομίμου ηγεσίας του.
Ο Λεονίντ Ιβασόφ, θεωρεί ότι πίσω από τους μισθοφόρους βρίσκονται οι δυτικοί, οι οποίοι χρηματοδοτούν αφειδώς την αντιπολίτευση, καθώς και χώρες του Κόλπου, οι οποίες επιθυμούν την απομάκρυνση του Μπασάρ Ασάντ από την εξουσία. Κατά την εκτίμησή του δε, οι μισθοφόροι αντάρτες έχουν θέσει στο περιθώριο το πολιτικό σκέλος της συριακής αντιπολίτευσης, το οποίο και είχε τεθεί αρχικώς, στην πρωτοπορία του αγώνος για την πτώση του καθεστώτος.
Διαπιστώνεται, λοιπόν, η για ακόμη μια φορά, ωμή παρέμβαση των δυτικών δυνάμεων στα εσωτερικά ενός ανεξάρτητου κράτους, με προφανή σκοπό, την δημιουργία μιας νέας καταστάσεως, ωφέλιμης για τα συμφέροντα της Δύσεως. Προς την επίτευξη αυτού του στόχου, οι δυτικοί διόλου δε διστάζουν να χρυσοπληρώνουν τις ορδές των μισθοφόρων ανταρτών 29 εθνοτήτων, για να προχωρούν σε φρικτά εγκλήματα όχι μόνο κατά υποστηριχτών και στελεχών της συριακής κυβέρνησης, αλλά και κατά του άμαχου πληθυσμού.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: