Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ - ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΑΒΑΝΙΑ!


alb2
ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου για την ασφάλεια στα Βαλκάνια, ο αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα ζήτησε από την αλβανική πολιτική σκηνή να σταματήσει τις εθνικιστικές δηλώσεις.
Η παρούσα συνδιάσκεψη έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες από τους εορτασμούς για την 100η επέτειο από την ανεξαρτησία της Αλβανίας. ... Ορισμένες άτοπες δηλώσεις και δράσεις που έγιναν για βραχυπρόθεσμα πολιτικά κέρδη θα μπορούσαν να διαταράξουν την περιοχή και να δημιουργήσουν εθνικές και θρησκευτικές εντάσεις μεταξύ των συνόρων. Πρόσφατα, οι ΗΠΑ παρατηρούν μια ακατάλληλη άνοδο τα εθνικιστικής ρητορικής στην Αλβανία, ιδιαίτερα κατά την εβδομάδα των εορτασμών της 100η επετείου και συνέχισαν περαιτέρω.
"....Διάφοροι πολιτικοί παράγοντες στην Αλβανία έχουν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν αρνητικά μηνύματα με επίκεντρο την εθνότητα, για στενά πολιτικούς λόγους. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Αν ξυπνήσουν οι εθνοτικές εντάσεις και πάλι είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο να προβλεφθεί ή να ελεγχθεί. Είναι επιτακτική ανάγκη οι αρμόδιοι να δείξουν εγκράτεια από την ανάφλεξη εθνικών συναισθημάτων, τόσο εντός όσο και εκτός Αλβανίας".
"...Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος σαν κρύσταλλο, οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν την αλλαγή των εθνικών συνόρων στην περιοχή των Βαλκανίων, οποιαδήποτε προσπάθεια για κάτι τέτοιο αντιπαραγωγική και αποσταθεροποιητική θα είναι. Ο λόγος για μια ψεύτικη Μεγάλη Αλβανία είναι μια απόσπαση της προσοχής από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Αλβανία και οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να πέσουν θύματα. Καλούμε τους πολιτικούς να μεταφέρουν μηνύματα υπευθυνότητας προς όλους τους Αλβανούς. Η πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι ο εθνικισμός εξακολουθεί να είναι μια ισχυρή δύναμη στα Βαλκάνια. Οι χώρες της περιοχής έχουν κάνει προσπάθειες να παρακάμψουν το παρελθόν, ο εθνικισμός δεν πρέπει να καταστρέψει τα σχέσεις μεταξύ των χωρών αυτών", είπε ο πρέσβης Αρβίζου ξεκαθαρίζοντας απόλυτα την στάση των ΗΠΑ στα όνειρα... της Μεγάλης Αλβανίας.
Βέβαια αυτό άμα θέλουμε το πιστεύουμε γιατί είναι γνωστή η πάγια τακτική των αμερικανών που άλλα δηλώνουν και ... άλλα κάνουν!

http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: