Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Το είπε και ο Ντράγκι: “Η Ελλάδα δεν έχει Εθνική κυριαρχία”!!



Γράφαμε, μόλις χθες, για την συμφωνία ενοποίησης των τραπεζών, υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και το συνεπαγόμενο άλμα προς την παγκοσμιοποίηση που έγινε με πρόφαση την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σήμερα ήρθαν διευκρινιστικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος μας δίνει να καταλάβουμε τι ακριβώς πρόκειται να γίνει, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα λεγόμενα μας για παγκοσμιοποιητικό θάνατο των Εθνών.

«Οι χώρες με υψηλό χρέος και έλλειμμα θα πρέπει να κατανοήσουν ότι έχουν χάσει την κυριαρχία τους επί την οικονομικής τους πολιτικής από καιρό σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Η συνεργασία στο πλαίσιο μίας ένωσης προσανατολισμένης προς τη σταθερότητα σημαίνει στην πραγματικότητα ανάκτηση της κυριαρχίας»

Δεν θα μπορούσε να το πει, πραγματικά, πιο καθαρά ο πρόεδρος της ΕΚΤ. Τόνισε δε ότι η πορεία προς την παγκοσμιοποίηση είναι μονόδρομος, αφού αλλιώς «θα ακυρωθούν οι θυσίες που έχουν γίνει από τους ευρωπαίους πολίτες». Όμως οι πρόσφατες δηλώσεις του Στουρνάρα, δείχνουν ακριβώς για ποιο λόγο γίνονται οι θυσίες που αναφέρει ο Ντράγκι. Σύμφωνα λοιπόν με τον Στουρνάρα από τα 34,3 δις που θα δοθούν με την τελευταία δόση τα 27,3 θα πάνε στις τράπεζες, είτε απευθείας, είτε μέσω της επαναγοράς ομολόγων, και τα υπόλοιπα 7 δις. θα χρησιμοποιηθούν για τον προϋπολογισμό. Για να πάρουμε βέβαια την δόση παρθήκαν μέτρα αναλόγου ή μεγαλυτέρου κόστους για τους Έλληνες, οπότε στην ουσία οι θυσίες έτσι και αλλιώς πήγαν χαμένες.

Χαμένες για τον Ελληνικό Λαό, αλλά όχι για τις τράπεζες και τους ταγούς της παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι προχώρησαν «αναίμακτα» στο επόμενο βήμα τους σχεδίου τους, για παγκόσμια κυριαρχία.

xryshaygh



Δεν υπάρχουν σχόλια: