Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

10 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από συντριβή ελικοπτέρου, ανάμεσα στους νεκρούς και ο διοικητής του όγδοου Σώματος Στρατού

 

“Στις 14:25, χάσαμε την επαφή μ’ ένα ελικόπτερο τύπου Cougar που ανήκει στη Διοίκηση του Πεζικού κι απογειώθηκε σήμερα στις 13h55 από το Bingol με προορισμό το Tatvan”, διευκρίνισε το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας. Aρχικά έκανε λόγο για 9 νεκρούς στρατιώτες αλλά πριν λίγο το Υπ. Άμυνας με ανακοινωθέν λέει ότι ένας από τους 4 τραυματίες κατέληξε στο νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες για να σωθεί και έτσι ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών ανέρχεται πλέον σε 10. 

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο αντιστράτηγος Οσμάν Ερμπάς, διοικητής του όγδοου Σώματος Στρατού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

“Οι έρευνες άμεσα άρχισαν στη ζώνη μ΄ένα drone, ένα αεροπλάνο CN-235 κι 1 ελικόπτερο. Στη συνέχεια των ερευνών ο τόπος της συντριβής εντοπίστηκε.Κατά το δυστύχημα, 9 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 4 άλλοι τραυματίστηκαν.Οι προσπάθειες συνεχίζονται για τη διακομιδήτου τραυματισμένου προσωπικού στο νοσοκομείο..”Στη συνέχεια εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες κι ευχές ανάρρωσης στους τραυματίες.anadolu.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: