Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Γνωστός ο βίος και η πολιτεία του καθενός σε αυτή τη χώρα, γνωστή και η διαδρομή του και αφορμή γι’ αυτό το άρθρο αποτέλεσε η σωρεία ανιστόρητων ψευδών που γράφονται και λέγονται για την εθνεγερσία του 1821 και τον ρόλο της ελληνικής επανάστασης. Πρωταγωνιστής σε αυτό (ΚΑΙ σε αυτό) το έγκλημα εις βάρος της ιστορίας μας η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, οποίος υποτίθεται πως τιμά τους ήρωες του ’21 και τους εμφανίζει λίγο πολύ ως ψηφοθήρες της γενιάς τους, οι οποίοι πολέμησαν για… ελεύθερες εκλογές και κοινοβούλιο. 

Θα ήταν άδικο να ζητηθεί από μέρους του κάτι εντιμότερο, όταν η παράταξη του αλλά και με τη συναίνεση του ιδίου, εξέδιδε το βιβλίο της Ρεπούση, στο οποίο η ελληνική ιστορία υφίσταντο έναν ακόμα βιασμό από τους επαγγελματίες αντιρατσιστές «ακαδημαϊκούς» με τη γνωστή θέση περί συνωστισμού στη Σμύρνη και όχι περί σφαγής.

Ίδια και απαράλλαχτη η ΝΔ στα εθνικά μας ζητήματα, ανέκαθεν εχθρική και προκατειλημμένη απέναντι στην Ιστορία του Έθνους, γιατί θέλει να επιβάλλει ένα αφήγημα βολικό, που να δικαιολογεί την αυθαιρεσία της εξουσίας της. Από το 1821 στο 1974 και στο Κυπριακό ζήτημα, στο 1996 στα Ίμια και στο σήμερα με τις κρατικές επιτροπές της Γιάννας Αγγελοπούλου, η ΝΔ παραποιεί την ιστορία και τα νοήματα της. Όμως, τότε κάποιοι «φασίστες» έκαιγαν τα βιβλία της Ρεπούση και τιμούσαν τους Ήρωες του Έθνους με πορείες και εκδηλώσεις. Σήμερα οι «πατριώτες» χειροκροτούν από τον καναπέ τους τον «ηγέτη» που τιμά τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη και τους επαναστάτες του Γένους με τον Ερντογάν στο τραπέζι του διαλόγου και το Oruc Reis στο Αιγαίο.

Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Φυλακές Δομοκού 2021

https://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: