Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Ο MISTER TSIPRAS ΔΕΝ ΠΙΕΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟ-ΛΟΑΤΚΙ;

 

Είναι παρατηρημένο, πως όταν η χούντα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, βγάζουν ως λαγό από το καπέλο οι δημοσκόποι και οι αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι, μια, δυο και τρεις δημοσκοπήσεις, στις οποίες εμφανίζεται να… σκίζει ο Μωυσής.

Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική! Η ΝΔ καταρρέει, ο Μωυσής ομοίως, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει σπουδαία ποσοστά, γιατί δεν πιέζει τη χούντα και δεν κατεβάζει κόσμο στο πεζοδρόμιο με κοινωνικά αιτήματα (π.χ. άμεση κατάργηση του καταστροφικού lockdown, των περιορισμών στην κυκλοφορία και των αστυνομικών μέτρων), κι όχι για τον… Κουφοντίνα. Λένε οι παλαιότεροι, πως αν απέναντι σ’ αυτή την κυβέρνηση ήταν ο Α. Παπανδρέου, θα την είχε ρίξει μέσα σε μια βδομάδα. Κι αν ήταν ο Κ. Μητσοτάκης, σε δύο βδομάδες, το πολύ!  

Το ερώτημα είναι βεβαίως γιατί δεν πιέζει την κατάσταση ο mister Tsipras! Και γιατί δεν καταγγέλλει καν τις στημένες δημοσκοπήσεις και δεν ζητάει εκλογές!

Η απάντηση είναι απλή: διότι δε θέλει με τίποτα να γίνει πρωθυπουργός τώρα – ακόμα κι αν του… χάριζαν την πρωθυπουργία! Και δε θέλει να γίνει πρωθυπουργός, διότι αφενός μεν δεν πρόκειται να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική από τον Κούλη, τουλάχιστον στα βασικά – γιατί έχουν και οι δυο τους κοινά αφεντικά. Και αφετέρου για να μη σκάσει στα χέρια του η δημοσιονομική βόμβα και το μνημόνιο που θα επακολουθήσει!

Λάου-λάου θα την πάει τη δουλειά ο mister Tsipras! Θ’ αφήσει τον Κούλη Μητσο-Λοάτκι να καταστρέψει ολοκληρωτικά την οικονομία, να τσεκουρώσει μισθούς και συντάξεις, να φέρει νέο μνημόνιο, να ολοκληρώσει τις «Πρέσπες Νο 2» στο Αιγαίο και μετά θα εμφανιστεί ως… σωτήρας, ζητώντας εκλογές!

Εν τω μεταξύ, μέχρι τότε θα τρέμει το φυλλοκάρδι, μην τυχόν και χτυπήσει το τηλέφωνό του ένα βράδυ κι από την άλλη άκρη της γραμμής είναι η αφέντρα Μέρκελ και του πει ότι αύριο την τάδε ώρα έχεις ραντεβού με τον Κούλη, για τον σχηματισμό συγκυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας»! Σ’ αυτή την περίπτωση, ζήτω που… κάηκε!

Έτσι, ουσιαστικά ανενόχλητος θα συνεχίσει ο Κούλης, μέχρι που να πέσει σαν ώριμο φρούτο – σύκο, κατά προτίμηση. Ξέρει πολύ καλά ότι θα συντριβεί, κι ότι η Νουδούλα θα πιάσει πάτο, με ποσοστά ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν τον ενδιαφέρει καθόλου! Μόνο να κάνει «ταμείο» τον ενδιαφέρει! Ότι φάμε, ότι πιούμε, κι ότι αρπάξει ο κώλος μας! Γι’ αυτό, κλέβει αβέρτα από παντού!

Ζώντας κι αυτός με τον τρόμο για τυχόν νυχτερινό τηλεφώνημα της αφέντρας Μέρκελ, που θα του κόψει τη μάσα…

Λύση υπάρχει για να αποτραπεί η πλήρης καταστροφή; Μόνο μία: να βγει ο λαός στους δρόμους και να τους πάρει όλους παραμάζωμα!

https://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: