Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Τρικυμία εν κρανίω: Οι μπολσεβίκοι θέλουν “εθνική” σύνταξη για τους λαθρομετανάστες

Τρικυμία εν κρανίω: Οι μπολσεβίκοι θέλουν “εθνική” σύνταξη για τους λαθρομετανάστες
Ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, προχθές στην Βουλή και σε αντιπαράθεση με τον υπούργο Εργασίας Βρούτση, αναφερόμενος στους «μετανάστες» χαρακτήρισε άδικη την εξαίρεση από τη χορήγηση σύνταξης όσων ασφαλισμένων δεν έχουν 40 έτη διαμονής στην Ελλάδα και επέμεινε ότι πρέπει να καταργηθούν οι διακρίσεις για τη χορήγηση σύνταξης στους ασφαλισμένους και να καταβληθεί σε όλους εθνική σύνταξη.
Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε, ότι το ΚΚΕ και οι ΚΚΕδες, ζουν σε άλλο πλανήτη. Δεν ζουν μαζί μας, στην σημερινή Ελλάδα.Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του Ελληνικού Κράτους σήμερα, είναι η βραδυφλεγής βόμβα του ασφαλιστικού.
Εν ολίγοις, δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα έσοδα (από ασφαλιστικές εισφορές) για να καλυφθούν οι ανάγκες για τους νυν και τους επερχόμενους συνταξιούχους. Το γιατί είναι μεγάλη συζήτηση, η οποία έχει πολλές παραμέτρους, όπως οι ρεμούλες - αρπαγές στα ασφαλιστικά ταμεία από τις κυβερνήσεις και η χρησιμοποίηση των αποθεματικών των ταμείων για να καλυφθούν άλλες ανάγκες (με βροντερό παράδειγμα το ΝΑΤ), η στήριξη του χρηματιστηρίου με χρήματα των ταμείων, οι κομπίνες ημετέρων, ο αναποτελεσματικός έλεγχος των υπόχρεων σε καταβολές κλπ.
Όποια κι αν είναι η αιτία ή οι αιτίες, η σημερινή κατάσταση παραμένει σαφής για όλους (πλην των κομμουνιστικών στόκων). Το κράτος δεν έχει χρήματα να καλύψει τις συντάξεις και κάνει διάφορες αλχημείες όπως μείωση των καλύψεων, μείωση των συντάξεων, κατάργηση επικουρικών (λες και δεν τις πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι), τεράστιες καθυστερήσεις στην χορήγηση και άλλα τέτοια ωραία.
Έρχεται λοιπόν το ΚΚΕ και κάνει έναν ωραίο καβγά στην Βουλή (γιατί για τον καυγά στις κάμερες γίνονται όλα) και λέει, δώστε «εθνική σύνταξη» και στους μετανάστες και σε όποιον τελικά βρίσκεται στην χώρα.
Σου λέει ο Κατσώτης: πόσοι από τους βλάκες θα καταλάβουν ότι αυτό δεν γίνεται; Και πόσοι από όσους το καταλάβουν θα τους νοιάξει; Δεν θα τους δώσω κάτι, γιατί να μην τους τάξω; Εγώ τη φασαρία μου θα την κάνω, οι κάμερες θα με δείξουν και εκεί που δεν ήξερε κανείς ποιος είμαι, θα παίξει το όνομά μου στα κανάλια και στις ειδήσεις, σαν τον σύντροφο Ρομπέν των Συντάξεων.
Προσωπικά είμαι σίγουρος πως ούτε και ο Κατσώτης, ο οποίος δεν έχει καμία επαγγελματική δεξιότητα επί του θέματος, γνωρίζει ότι δεν γίνεται αυτό που προτείνει. Νομίζει ότι τα λεφτά βγαίνουν στο δέντρο του Κρεμλίνου και οι μειώσεις γίνονται στα γκούλαγκς.
Η αριστερά βλέπετε, για δεκαετίες έχει πείσει την κοινωνία πως αποτελείται από διανοούμενα και μορφωμένα στελέχη, ενώ στην ουσία αποτελείται από άσχετους και αμόρφωτους. Σιγά μην ασχοληθούμε με τεχνική ανάλυση της σύνταξης, σιγά μην δούμε τεχνοκρατικά το θέμα, σιγά μην κάνει στην τελική το ΚΚΕ κάποια πρόταση που θα έχει πραγματική βάση!
Εκείνο που αρχίζει να κάνει εντελώς το γελοίο το θέμα, είναι η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο Κατσώτης, δηλαδή το ότι ζήτησε «εθνική σύνταξη». Προσέξτε, «εθνική» κι όχι π.χ. κρατική ή γενική ή κάτι άλλο.
Ζητάει εθνική σύνταξη για τους Έλληνες και τις διεθνείς μεταναστευτικές ροές… Εθνική σύνταξη κι όχι π.χ. «διεθνική»… Ξέρετε, τελικά αν οι κομμουνιστές δεν ήταν για λύπηση, θα είχαν πλάκα.
ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: