Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Νέο κύμα λαθρομετανάστευσης από τον Έβρο: Ο Ερντογάν πέρασε από τις απειλές στην πράξη

Νέο κύμα λαθρομετανάστευσης από τον Έβρο: Ο Ερντογάν πέρασε από τις απειλές στην πράξη
Το κενό για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι τεράστιο: Κανείς δεν γνωρίζει αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι καν πρόσφυγες από την Συρία!
Ο Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο με Τούρκο αξιωματούχο να δηλώνει πως η Άγκυρα έχει λάβει την απόφαση να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη στους λαθρομετανάστες, δίνοντας εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονται στα σύνορα με την Ελλάδα, να μην εμποδίζουν τη διέλευσή τους.
Όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί στην Ιντλίμπ, όπου δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί από επίθεση του συνασπισμού του κυβερνητικού στρατού του Μπασάρ αλ Άσαντ και της Ρωσίας.
Τα τουρκικά Μέσα δείχνουν βίντεο με δεκάδες "πρόσφυγες" (;) να τρέχουν προς τα  ελληνοτουρκικά σύνορα φωνάζοντας «Πάμε Ελλάδα» και έτσι από τα ξημερώματα έχουν φτάσει στη χώρα μας περισσότεροι από 300 άνθρωποι από τη συνοριακή πύλη της Αδριανούπολης. To πρακτορείο Demiroren πρόσθεσε εξάλλου ότι άλλη ομάδα μεταναστών έχει συγκεντρωθεί στις ακτές των Δαρδανελλίων με σκοπό να περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα.
Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ: Το TRT μετέδωσε ότι δεκάδες άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν το συνοριακό πέρασμα Καπίκουλε και να εισέλθουν στη Βουλγαρία, όμως οι αρχές εκεί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο βουλγαρικό έδαφος.
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: