Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Απειλή και για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο ο κορωνοϊός

Ανώτατο στέλεχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε την Τρίτη ότι εφόσον η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το φετινό καλοκαίρι αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη, εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, οι διοργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ακύρωσης κι όχι της αναβολής ή μετακίνησης.
Ο Καναδός, Ντικ Πάουντ, πρώην πρωταθλητής της κολύμβησης, ο οποίος είναι μέλος της ΔΟΕ από τη δεκαετία του ’70, όντας από τα παλαιότερα μέλη της Επιτροπής, τόνισε ότι υπάρχει ένα «παράθυρο» τριών μηνών, ίσως και δύο, προκειμένου να παρθεί η οριστική απόφαση για τη μοίρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Πράγμα που σημαίνει ότι μια απόφαση για ακύρωση της διοργάνωσης θα μπορούσε να παρθεί έως τα τέλη Μαΐου.
«Σε αυτό το διάστημα, θα έλεγα ότι οι λαοί θα πρέπει να ρωτήσουν: Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να είμαστε πλήρως ασφαλείς για να πάμε στο Τόκιο ή όχι;» αναρωτήθηκε ο Πάουντ σε αποκλειστική του συνέντευξη στο «Associated Press».
Καθώς οι Αγώνες πλησιάζουν πρόσθεσε: «Πολλά πράγματα πρέπει να αρχίσουν να συμβαίνουν. Πρέπει να ξεκινήσετε να αυξάνετε την ασφάλειά σας, το φαγητό σας, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία. Οι άνθρωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα είναι εκεί για να φτιάχνουν τα στούντιο τους».
https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: