Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Ροζάκης: “Δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα με το μέρος μας, θα πρέπει να δώσουμε και κάτι”

Ροζάκης: “Δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα με το μέρος μας, θα πρέπει να δώσουμε και κάτι”
Ο Ροζάκης ήταν ο άνθρωπος του Σημίτη και θεωρείται ο εμπνευστής του καθεστώτος των “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο. Τον Ροζάκη τον άνθρωπο του Σημίτη θυμήθηκε και έβγαλε στο προσκήνιο η Ν.Δ. για να προετοιμάσει το έδαφος για όσα πρόκειται να γίνουν στο Αιγαίο! Για τις σχέσεις Σημίτη - Ροζενστάιν σας παραθέτουμε το παρακάτω:
O άγνωστος Σημίτης: "Συγκεκριμένες και λιγοστές είναι και οι παρέες τού πρώην πρωθυπουργού, ιδιαίτερα από τότε που απώλεσε την πρωθυπουργία, όπως ο ευρωδικαστής και πρώην υπουργός του, Χρήστος Ροζάκης-Ροζενστάιν…”
Τι είπε λοιπόν, πρόσφατα ο Ροζάκης-Ροζενστάιν για τις τουρκικές διεκδικήσεις; Διαβάζουμε:
«Δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα με το μέρος μας. Θα πρέπει να δώσουμε και κάτι. Για να πάμε στη Χάγη χρειάζεται συνυποσχετικό . Αν για κάποιους λόγους εμείς δεν συμφωνούμε επί όλων των θεμάτων δεν θα φθάσουμε στην υπογραφή, άρα δεν θα πάμε στο δικαστήριο».
Όσο για το αν είναι ώριμος ο Ελληνικός λαός να δεχθεί συμβιβασμούς προκειμένου να υπάρξει λύση σε μια διαπραγμάτευση με τη Τουρκία, ο καθηγητής Ροζενστάιν είπε:
«Φοβάμαι ότι η ελληνική κοινωνία γαλουχήθηκε μέσα από αρχές και αξίες που δεν είναι απαραίτητα σωστές, δηλαδή συνυφασμένες με το Διεθνές Δίκαιο. Εκεί θα βρούμε δυσκολίες. Ορισμένες διεκδικήσεις μας είναι μαξιμαλιστικές και ως εκ τούτου δύσκολα θα μπορέσει η ελληνική ηγεσία να πείσει τον ελληνικό λαό να υποχωρήσει απ’ αυτές».
Είναι φανερό ότι το εμπόδιο τους είναι ο Ελληνικός Λαός και ο πατριωτισμός και θα προσπαθήσουν να τον αμβλύνουν με κάθε τρόπο.
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: