Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Εμφανίστηκαν... Οθωμανοί στο Καρναβάλι του Σοχού Θεσσαλονίκης

Εμφανίστηκαν... Οθωμανοί στο Καρναβάλι του Σοχού Θεσσαλονίκης
Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας όμως, παραμένουν τα "καρναβάλια" των κρατικών γραικύλων...
Όπως διαβάσαμε σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του Πρώτου Θέματος, μια ομάδα του δήμου Αντίγιαμαν (Πέρρη) της Ανατολικής Τουρκίας εμφανίστηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού με dress code εποχής, κρατώντας οθωμανικές σημαίες και λάβαρα, ερμηνεύοντας οθωμανικά εμβατήρια.
Προφανώς αυτή η αναβιωτική ομάδα Οθωμανικής Στρατιωτικής Μουσικής δεν ήρθε... ακάλεστη από τα βάθη της Ασίας να λάβει μέρος σε καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Σοχό Θεσσαλονίκης, του δήμου Λαγκαδά. Η ομάδα αποτελούνταν από έναν «Οθωμανό στρατιώτη» και τους υπόλοιπους  «Γενίτσαρους», που υμνούσαν με τα εμβατήρια τον Αλλάχ και όχι μόνο. Φυσικά η είδηση τυγχάνει ιδιαίτερης προβολής στην Τουρκία.
Κρατώντας οθωμανικά λάβαρα οι τούρκοι ερμήνευσαν οθωμανικά εμβατήρια, όπως το γνωστό  Ceddin Dede, με τους παρακάτω στίχους:

«Ο πρόγονος σου είναι ο παππούς σου, η γενεαλογία σου είναι ο πατέρας σου
Πάντα ηρωικό, το τουρκικό έθνος
Ο στρατός του, για πολύ καιρό
Έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο
Το τουρκικό έθνος, το τουρκικό έθνος
Αγάπα τον εθνικισμό με πάθος
Καταστρέψε ω έθνος, τον εχθρό σου
Αφήστε τους να υποφέρουν με την καταραμένη ντροπή τους»

Επειδή είναι κρίμα για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να... απολαύσουν τα οθωμανικά εμβατήρια, να μην λησμονήσει η κυρία Γιάννα Αγελοπούλου της Επιτροπής (αποδόμησης) του 1821, να καλέσει την ομάδα αυτή στους εορτασμούς της! ΑΙΔΩΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ!
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: