Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ από στέλεχος του ΔΝΤ: Τα μνημόνια είναι άκυρα ως προϊόν εκβιασμού!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ από στέλεχος του ΔΝΤ: Τα μνημόνια είναι άκυρα ως προϊόν εκβιασμού!
Το γνωστό στέλεχος του ΔΝΤ και νυν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, έδωσε συνέντευξη σε γνωστή καθεστωτική ενημερωτική ιστοσελίδα. Στην συνέντευξή του ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αναφέρθηκε στην γνωστή κωμικοτραγωδία της κυβερνήσεως με τις διαρροές συνομιλιών στελεχών του ΔΝΤ και μίλησε την γλώσσα της αλήθειας, λέγοντας ότι ουσιαστικά είναι πάγια τακτική ο εκβιασμός στις παρεμβάσεις του ΔΝΤ.
Το σημαντικό που λέει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης στην συνέντευξή του είναι ότι δεν του προκάλεσε καμία έκπληξη το περιεχόμενο των συνομιλιών. Συγκεκριμένα είπε σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών, όπου γινόταν ξεκάθαρα λόγος για χρήση εκβιασμού:
"Δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί εκβιαστικά. Το Ταμείο συμπεριφέρεται περισσότερο σαν τράπεζα που την ενδιαφέρει να πάρει πίσω τα χρήματά της. Και προκαλεί εντύπωση ότι για να επιτύχει τον στόχο της, χρησιμοποιεί πολιτικές λιτότητας και όχι αναπτυξιακές".
Αυτό που λέει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, όντας παλαιό στέλεχος του ταμείου δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται εκ πρώτης απόψεως. Ουσιαστικά «ξεβρακώνει» τόσο την Ελληνική Κυβέρνηση που υπογράφει τα μνημόνια, όσο και την νυν αντιπολίτευση και τέως κυβέρνηση του τόπου, η οποία επιχειρεί πολιτική προπαγάνδα περί του ζητήματος.
Ανατρέχοντας, λοιπόν, στην Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Συνθηκών, η οποία οφείλει να διέπει όλες τις συμβάσεις μεταξύ κρατών ή μεταξύ κρατών και διεθνών οργανισμών, διαβάζουμε:
«Άρθρον 52- Άσκησις βίας επί του κράτους διά της απειλής ή χρήσεως βίας. Η συνθήκη είναι άκυρος εάν η σύναψίς της επετεύχθη διά της απειλής ή χρήσεως βίας κατά παραβίασιν των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, ως περιέχονται αύται εν τω Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών
Συνεπώς, μιας και ο εκβιασμός είναι μία απειλή πράξης βίας, αυτό που λέει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι ότι η Ελλάδα δεν δεσμεύεται από την υπογραφή των μνημονίων, η οποία τελέστηκε κάτω από καθεστώς εκβιασμού.
Κοινώς, αν ο Σύριζα ήθελε να «σκίσει τα μνημόνια» θα μπορούσε να καταφύγει στα Διεθνή Δικαστήρια με τις αποκαλύψεις και να το επιτύχει. Από την άλλη μεριά η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να στηρίξει το αίτημα της κυβερνήσεως, ώστε να σταματήσουν οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και να μπορέσει να εφαρμόσει απρόσκοπτα το «μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά» της όταν θα γίνει κυβέρνηση.
Γιατί άραγε η κυβέρνηση δεν προχωράει σε καταγγελία της συμβάσεως του δανείου; Γιατί άραγε η Νέα Δημοκρατία, αντί να στηρίξει το αίτημα, βρίσκεται στο πλευρό των διεθνών τοκογλύφων; Η απάντηση βρίσκεται και πάλι στον εκβιασμό, ο οποίος όμως δεν αφορά τον Ελληνικό Λαό, αλλά είναι αυστηρώς κομματικός.
Πολύ απλά, οι διεθνείς τοκογλύφοι μπορούν να καταστρέψουν τα κόμματα της κλεπτοκρατίας εν μία νυκτί, απλά ανοίγοντας τα... «τεφτέρια» τους για να αποκαλύψουν ποιος πήρε, τι πήρε και από ποιον τα πήρε. Η χρηματοδότηση του Πασόκ και της Νέας Δημοκρατίας από την Siemens είναι απλώς η «κορυφή του παγόβουνου».
Γι' αυτό και σύσσωμο το «συνταγματικό τόξο» φοβάται την Χρυσή Αυγή και επιχειρεί από κοινού με τους διεθνείς τοκογλύφους την ανάσχεση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών. Για να μην αποκαλυφθούν τα σκάνδαλα που οδηγήσαν στην καταστροφή του τόπου και γίνει η Ελλάδα και πάλι δυνατή.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: