Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Πειθαρχική ποινή στον διεφθαρμένο εισαγγελέα Ντογιάκο από τον Άρειο Πάγο

Πειθαρχική ποινή στον διεφθαρμένο εισαγγελέα Ντογιάκο από τον Άρειο Πάγο
Βοά ο δικαστικός κόσμος της χώρας για τις άπειρες παράνομες παρεμβάσεις, ατασθαλίες και παραβάσεις καθήκοντος του εισαγγελέα εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, γνωστού και ως "Παναθηναϊκάκια" ή "Άρχοντα".
Μια πρώτη ποινή ήταν η απόφαση του 7μελούς πειθαρχικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου εις βάρος του Ντογιάκου, επειδή τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα της απρεπούς συμπεριφοράς, γιατί «προσέβαλε το κύρος της Δικαιοσύνης και της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου».
Του επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης κατά πλειοψηφία καθότι μόνο ένα εκ των μελών του συμβουλίου μειοψήφισε και ζήτησε βαρύτερη ποινή, δηλαδή αυτή της στέρησης αποδοχών για 20 μέρες.
Η υπόθεση Ντογιάκου αφορούσε «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών» και η πειθαρχική δίωξη του είχε ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα μπροστά σε έναν "μαραθώνιο" κατηγοριών που οφείλει να δώσει λόγο στην Δικαιοσύνη ο Ντογιάκος για τις πάμπολλες υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί. 
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: