Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Λαθρομετανάστες ποδοπάτησαν και τραυμάτισαν αστυνομικό στη Μυτιλήνη

Την ώρα που εκτελούσε τη βάρδια της στο Κέντρο Ταυτοποίησης Μεταναστών στη Μόρια - Πάνω από 33.000 πρόσφυγες στη Λέσβο από την 1η Αυγούστου - Έκρυθμη η κατάσταση στην Κω - Τεταμένο το κλίμα σε Κάλυμνο και Λέρο Ενώ χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από τη Συρία καταφτάνουν καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ακόμη περισσότεροι παραμένουν σε πολλά ελληνικά νησιά με την κατάσταση σε Κω, Λέσβο και Λέρο να είναι πλέον «εκρηκτική» και τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε απόγνωση, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Όλα αυτά, όμως, την ώρα που ένα ακόμα περιστατικό βίας με τον τραυματισμό μιας γυναίκας αστυνομικού προστίθεται στο σκηνικό διαρκούς έντασης που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα εντός του πρώην στρατοπέδου Μόριας, όπου στεγάζεται το Κέντρο Ταυτοποίησης με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου να απευθύνει τώρα έκκληση για βοήθεια στην Πολιτεία. Πιο αναλυτικά, λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής ομάδα 150 μεταναστών μπήκε βίαια στο χώρο, όπου βρίσκονται οι λυόμενοι οικίσκοι, εγκλώβισε και ποδοπάτησε την αστυνομικό, η οποία εκείνη τη στιγμή εκτελούσε τη βάρδια της.
Η γυναίκα είχε επιφορτιστεί με την τακτοποίηση της συγκεκριμένης ομάδας μεταναστών στους οικιστικούς. Ωστόσο, κάποιοι μετανάστες άνοιξαν την πόρτα και το πλήθος έτρεξε προς τους οικίσκους ποδοπατώντας την αστυνομικό. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάσεις στον αυχένα και στο δεξί της χέρι. «Καθημερινά στο Κέντρο Ταυτοποίησης Μεταναστών σημειώνονται περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών. Είναι αρκετές φορές που οι αστυνομικοί εγκλωβίζονται εντός των εγκαταστάσεων αδυνατώντας να ελέγξουν τους εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται στο χώρο.
Υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση και τη στέγαση αυτών των ανθρώπων με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια μόνιμη ένταση. Χρειαζόμαστε άμεσα προσωπικό για να ελεγχθεί η κατάσταση, πράγμα που έχουμε επισημάνει προς το υπουργείο επανειλημμένως το τελευταίο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου Απόστολος Παπαδέλλης. Αυτή τη στιγμή στο χώρο εντός του πρώην στρατοπέδου διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες περίπου 2.000 μετανάστες από Αφγανιστάν, Ιράν, Πακιστάν και χώρες τις Αφρικής.
Πρόχειρα παραπήγματα, ανεπαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής και προβληματική σίτιση συνθέτουν την εικόνα που επικρατεί εδώ και δύο μήνες. Οι εντάσεις είναι καθημερινές και οι συμπλοκές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μεταναστών καθημερινό φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: