Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...!! ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ


Εκδήλωση μνήμης με διήμερη πορεία κατά μήκος της νεκρής ζώνης από 30 περίπου μοτοσικλετιστές, με εκκίνηση σήμερα το πρωί από την Πάφο και τερματισμό στη Δερύνεια, διοργανώνει η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού.






Ο Ξένιος Κασιμίδης, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού, σε δηλώσεις του κατά την έναρξη της εκδήλωσης το πρωί στην Πάφο ανέφερε πως η σημερινή εκδήλωση έχει καταστεί θεσμός. Στόχος – όπως είπε- είναι να τιμήσει όχι μόνο τους ήρωες Τάσο Ισάακ και Σολωμό Σολωμού αλλά και όλους τους ήρωες του κυπριακού Ελληνισμού.




Σύμφωνα με τον κ. Κασιμίδη, η εκδήλωση ξεκίνησε σήμερα από τις ακτές της Χλώρακας, στο χώρο του ιστορικού πλοιαρίου Άγιος Γεώργιος και θα διέλθει από τα οδοφράγματα του Λιμνίτη και του Αστρομερίτη, που θα κλείσουν συμβολικά.





Αύριο η πορεία θα ξεκινήσει – όπως είπε- από τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, θα διέλθει από τη Λευκωσία, τα Φυλακισμένα Μνήματα, τα οδοφράγματα της οδού Λήδρας και του Αγίου Δομετίου και θα καταλήξει στο σημείο θυσίας των δύο ηρώων στη Δερύνεια.

Εξάλλου σε ομιλία του εκπρόσωπος των μοτοσικλετιστών, ο Γεώργιος Γεωργίου ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης πως για τους μοτοσικλετιστές που συμμετέχουν στην πορεία αυτή δεν είναι μια καθημερινή πορεία αλλά μια υποχρέωση η οποία πηγάζει, όχι μόνο από τη θυσία των Ισαάκ και Σολωμού αλλά και από τη θυσία τόσο άλλων ανθρώπων.



“Η πορεία ξεκίνησε από ένα σημείο όπως είναι ο χώρος του ιστορικού πλοιαρίου Άγιος Γεώργιος από όπου ξεκίνησε ο αγώνας του 1955- 59”, είπε προσθέτοντας πως “πιστοί στην ιστορία μας και σε μια προσπάθεια πίστης στα αχνάρια των ηρώων τούτων, κάνουμε αυτή την προσπάθεια στα πλαίσια της νομιμότητας για να τιμήσουμε αυτούς τους ήρωες με τον τρόπο μας και να διατηρήσουμε άσβεστη τη φλόγα της λευτεριάς”.

Ο κ. Γεωργίου δεσμεύτηκε πως οι μοτοσικλετιστές που συμμετέχουν στην πορεία θα πολεμήσουν με όλα τα νόμιμα μέσα για να δουν ξανά την Κύπρο ελεύθερη.

Στο μνημείο του αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεώργιου Γρίβα Διγενή έγινε κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: