Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Δηλώσεις σοκ Αβραμόπουλου: "Έχουμε αργήσει για το τζαμί!! Εμείς θα το φτιάξουμε γρήγορα...!!"



Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ_''Προχωρούμε'', δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα. Ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο θέμα σε δηλώσεις του...

στην αγγλόγλωσσση τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News που παρουσιάζει το θέμα στην πρώτη σελίδα με τίτλο « Concrete steps required for Athens mosque».

«Η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει νόμιμο μέρος προσευχής για τους μουσουλμάνους κατοίκους της. Η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει τις αποφάσεις της για το τέμενος στην Αθήνα και προχωρούμε . Δεν έπρεπε να είχαμε καθυστερήσει τόσο πολύ» δήλωσε ο κ. Δ. Αβραμόπουλος.

Αναφέρονται επίσης στο ρεπορτάζ δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρένας Δούρου ότι το ζήτημα αυτό εκκρεμούσε τόσο επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ όσο και επί Νέας Δημοκρατίας οι οποίες δεν ασχολήθηκαν με αυτό στο παρελθόν με αποτέλεσμα η αμέλειά τους αυτή να ωθήσει τους μουσουλμάνους σε ανεξέλεγκτους τόπους προσευχής.

Στο ρεπορτάζ αναφέρονται και οι αντιδράσεις του ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμραχήμ Σερίφ τόσο για την καθυστέρηση κατασκευής τεμένους στην Αθήνα όσο και για τον «νόμο Ιμάμηδων» που ψηφίστηκε πρόσφατα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.Ο Σερίφ ισχυρίστηκε ότι η τουρκική μειονότητα είναι κάτω από την πίεση των ελληνικών αρχών, αλλά πρόσθεσε ότι μια διαδικασία διαλόγου με την μειονότητα θα βοηθήσει στην παραγωγή μιας λύσης.

"Οι Μουσουλμάνοι χρειάζονται ένα τζαμί στην Αθήνα. Κάνουν προσευχές τους σε πλατείες και σε ένα πάρκο. Εάν Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε χώρους λατρείας για τους μουσουλμάνους. Πρόκειται για ένα «ντροπή της δημοκρατίας» για την Αθήνα να μην έχει ένα τζαμί »,ισχυρίστηκε σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί ότι μιλάει εκ μέρους όλων των μουσουλμάνων που διαβιούν στην Αθήνα..

Επίσης ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, κ. Ναΐμ Ελ Gandur, δήλωσε ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης για την κατασκευή ενός τζαμιού ήταν ανειλικρινής. "Ο κ. Αβραμόπουλος είναι αισιόδοξος για το θέμα, αλλά έχουμε ακούσει τα ίδια πράγματα από κάθε κυβέρνηση. Δεν υπήρξε καμία πρόοδος στο θέμα. Τίποτα δεν αλλάζει στην πράξη », είπε.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: