Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ "Δέχθηκα απειλές από την τρόικα"!



Τα είπε έξω από τα δόντια ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην έντονη αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ της Εκκλησίας της Κύπρου και της τρόικας, λόγω της προσφυγής του Αρχιεπισκόπου στη δικαιοσύνη, με την οποία ζητά προσωρινό απαγορευτικό διάταγμα διαγραφής των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου.
«Μας απειλεί η τρόικα πως εάν δεν αποσύρω την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη για το διάταγμα, τότε θα κλείσει και τις δύο τράπεζες της Κύπρου».
Αυτή ήταν η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για πάγωμα της διαδικασίας παγώματος διαγραφής μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, μετά από αίτημα του Αρχιεπισκόπου.
Ο δικηγόρος του Αρχιεπισκόπου Κώστας Βελάρης, εξήγησε ότι το διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, προνοούσε τη διαγραφή μετοχών που κατέχονται σήμερα από περίπου 105.000 μετόχους της Τράπεζας Κύπρου, χωρίς καμιά προοπτική ανάκτησης τους, ακόμα και σε περίπτωση που η τράπεζα περάσει σε κερδοφορία.
Ο Κώστας Βελάρης, είπε ότι αυτό είναι κάτι που δεν προβλέπεται αλλά ούτε είναι αναγκαίο για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup, εφόσον ο νόμος που ψηφίστηκε στις 22/3 παρέχει εναλλακτικές λύσεις που επιτυγχάνουν τον προσδοκόμενο σκοπό χωρίς τη διαγραφή των υφιστάμενων δικαιωμάτων. «Η Κεντρική Τράπεζα ενήργησε εν σπουδή, αμελέτητα και χωρίς να λάβει υπόψη περιουσιακά στοιχεία χιλιάδων ανθρώπων»
Παράλληλα άφησε αιχμές κατά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, λέγοντας ότι κρατούσε το νομοσχέδιο για έξι και πλέον μήνες στο συρτάρι του, χωρίς να το επεξεργαστεί και να λάβει τη δέουσα νομική συμβουλή. (agioritikovima.gr)
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: