Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ισλαμιστές κατέστρεψαν το Ελληνικό κοιμητήριο στην Τρίπολη της Λιβύης...!!



greeknation.blogspot_O μητροπολίτης Λιβύης, κ. Θεοφύλακτος, αντίκρισε εικόνες φρίκης επισκεπτόμενος το ελληνικό κοιμητήριο στην Τρίπολη της Λιβύης, όπου προσήλθε για να τελέσει τρισάγιο στο Μνημείο των πεσόντων Ελλήνων κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μαζί με τον μητροπολίτη στο κοιμητήριο παραβρέθηκαν και οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου, Γιώργος Αμοιρίδης και Περικλής Στοιβαρός, αντίστοιχα, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βασιλάκος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Δημήτρης Αναστασίου.

Η Ελληνική Πρεσβεία, όπως μας ανέφερε ο μητροπολίτης Λιβύης, απηύθυνε έντονο διάβημα προς την κυβέρνηση της Λιβύης, «εις μάτην» όμως, «αφού δεν λειτουργεί ακόμη τίποτα και το κράτος παραμένει ανοργάνωτο».

Επιθέσεις κατά της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης Λιβύης, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, δεν σημειώνονται για πρώτη φορά. Στους κληρικούς έχουν γίνει επανειλημμένα συστάσεις να μην κυκλοφορούν με ράσα, ειδικότερα μετά την απόπειρα δολοφονίας του πατέρα Ιωακείμ. Στις αρχές Αυγούστου, όπως είχε μεταδώσει το ΑΜΠΕ, έγινε απόπειρα κατάληψης του Μητροπολιτικού Ναού, στον οποίο τελικά η Μητρόπολη αναγκάστηκε να βάλει συρματοπλέγματα και κάγκελα.

«Η κατάσταση δεν έχει καταλαγιάσει, παραμένει ασταθής και τα εξτρεμιστικά στοιχεία δημιουργούν έντονο κλίμα ανασφάλειας», τονίζει ο μητροπολίτης Θεοφύλακτος. «Όλοι μας, και οι περίπου εκατό ομογενείς μας, που έχουν παραμείνει στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη, βιώνουμε καθημερινά το κλίμα αβεβαιότητας. Και όσοι έφυγαν δεν κάνουν σκέψεις να επιστρέψουν, ούτε και οι επιχειρήσεις παίρνουν απόφαση να επαναδραστηριοποιηθούν, καθώς δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: