Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση ξεπουλά την αμυντική μας βιομηχανία



Θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας, θέματα επενδύσεων στην Ελληνική αμυντική βιομηχανία αλλά και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας-Κατάρ και στις γενικότερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο συζήτησαν ο διάδοχος του θρόνου του Κατάρ, με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Π. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την αραβική χώρα.
Επιπροσθέτως, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Αυτό που προκύπτει, είναι ότι οι δύο πλευρές είμαστε αποφασισμένες να προχωρήσουμε ταχύτερα στην αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, τόσο στο επίπεδο του Ναυτικού και της Αεροπορίας όσο και στο επίπεδο της συνεργασίας και των κοινών ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς» και πρόσθεσε: «Επίσης, προκύπτει ενδιαφέρον του Κατάρ για μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζει η Ελληνική Κυβέρνηση και αφορούν στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Σε ό, τι αφορά τα υπόλοιπα, το Κατάρ είναι ανοιχτό να πραγματοποιήσει άμεσα επενδύσεις στην Ελλάδα».
Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα γενικό ξεπούλημα της Ελληνικής Αμυντικής βιομηχανίας, σημαντικότατης για την διατήρηση της άμυνας στην Ελλάδα. Παρά ταύτα, η τραγική συγκυβέρνηση μέσα στα νέα πλαίσια δέχεται με ευκολία ξένους επενδυτές, από όπου κι αν προέρχονται, αφήνοντας αυτόν τον κρίσιμο τομέα στις «ορέξεις» των ξένων επενδυτών με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: