Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Νέο μνημόνιο και νέα μέτρα στον ορίζοντα


Νέα, σκληρότερα μέτρα περιμένουν οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους, καθώς εμφανίζονται να μην έχουν πειστεί πως η εκταμίευση της δόσης των 43,7 δισ. ευρώ και οι πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup και του ΔΝΤ για την Ελλάδα θα βελτιώσουν την ελληνική οικονομία.Αντιθέτως πιστεύουν ότι η χώρα δεν θα καταφέρει να βγει από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, των νέων μέτρων και συνεπώς της λιτότητας και της ύφεσης.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες, οι οποίοι πήραν μέρος στο μεγάλο δημοψήφισμα τουnewsbomb.gr και απάντησαν στο ερώτημα: «Τι προβλέπετε ότι θα συμβεί μετά την εξασφάλιση της δόσης;».
Η συντριπτική πλειοψηφία, σε ποσοστό 85,41%, απάντησε: «Δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα χρειαστούμε κι άλλη δόση και θα μας υποχρεώσουν να πάρουμε νέα, σκληρότερα μέτρα».
Το 12,58% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι «όλα θα εξαρτηθούν από τις επιδόσεις της Ελλάδας στο εξής, τη στάση των δανειστών μας, αλλά και τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης».
Μόλις ένα 2,02% παρουσιάζεται αισιόδοξο και πιστεύει πως «η ελληνική οικονομία σώζεται και, πλέον, θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη και θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων».
Αξίνει να σημειωθεί πως στο δημοψήφισμα πήραν μέρος περισσότερα από δέκα χιλιάδες άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: