Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Βεβήλωσαν τον τάφο του Δημήτρη Υψηλάντη στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο

Αποπειράθηκαν να κλέψουν και ένα κανόνι από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη
Οι αριστεριστές και λαθρομετανάστες, οι βραχίονες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, έπιασαν δουλειά στο Ναύπλιο και τα φαινόμενα βεβήλωσης διαδέχονται το ένα το άλλο. «Άγνωστοι», όπως επισημαίνουν τα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ, έσπασαν το σταυρό από το ταφικό μνημείο του Δημήτρη Υψηλάντη στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων. Τον σταυρό βρήκαν τυχαία κάτοικοι του Ναυπλίου στον κήπο που περιβάλλει το μνημείο.
Οι δράστες όμως, δεν ικανοποιήθηκαν από την καταστροφή του σταυρού. Ακολούθως, κατέστρεψαν τον ιστό της ελληνικής σημαίας και έκαναν και κάτι άλλο: αποπειράθηκαν να κλέψουν ένα κανόνι από την Πλατεία Κολοκοτρώνη, αποκολλώντας το από τη βάση του αγάλματος του ήρωα της Επανάστασής μας. Ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Αναγνωσταράς, υπογράμμισε ότι ο δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, λέγοντας πως τα παραπάνω είναι «πράξεις βίας και μισαλλοδοξίας, που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να διαγράψουν τον ιστορικό ρόλο τους. Εκφράζω την οργή και την αγανάκτησή μου και καλώ όλους τους συναρμόδιους φορείς, αλλά και τους δημότες, σε επαγρύπνηση ώστε να περιφρουρήσουμε τα μνημεία της πόλης μας που αποτελούν την εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά».
Την ίδια ώρα, ερωτήματα εγείρει η ανικανότητα των αυτοδιοικητικών αλλά και των αστυνομικών αρχών, να προστατεύσουν τα μνημεία μας από τις συνεχιζόμενες απόπειρες βεβήλωσης.
http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/egklhmatikothta/10378-2012-01-26-22-56-07.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: