Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

320 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

Και αυτά είναι μόνο τα επίσημα στοιχεία... Όπως προκύπτει από απάντηση της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, κυρίας Μάλστρομ, προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου, «η Επιτροπή ανησυχεί έντονα σχετικά με την εκ νέου ισχυρή πίεση που ασκεί η παράνομη μετανάστευση στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της Ελλάδας».

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε ότι η επιχείρηση "Ποσειδώνας" τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές Μαρτίου 2011 και η δράση της είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα τους δύο πρώτους μήνες, εντούτοις, η εικόνα αυτή τους τελευταίους μήνες έχει αντιστραφεί και σήμερα έχουμε περισσότερες παράνομες εισροές στη... χώρα απ’ ότι πριν αρχίσει η υπηρεσία να επιχειρεί στην περιοχή.

Για το λόγο αυτό και εν όψει της παράτασης του συγκεκριμένου προγράμματος για το 2012, ο κ. Παπανικολάου ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση της επιχείρησης, δεδομένου ότι οι παράνομες μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Η κα Μάλμστρομ, αν και δεν απάντησε για τους λόγους κάμψης της αποδοτικότητας της επιχείρησης «Ποσειδώνας», διαβεβαίωσε τον Έλληνα ευρωβουλευτή πως η Επιτροπή τόσο στο Συμβούλιο, όσο και στη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Frontex, κάλεσε τα κράτη – μέλη να παράσχουν συνεχή στήριξη και τους απαραίτητους τεχνικούς και ανθρώπινους πόρους για την υλοποίηση αυτής της κοινής επιχείρησης και τη διασφάλιση του αποτελεσματικού ελέγχου των συνόρων στη περιοχή του Έβρου.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε, μεταξύ άλλων: “Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Παρά την έναρξη της επιχείρησης, εδώ και περίπου έναν χρόνο (αρχές Μαρτίου 2011), 320 παράνομοι μετανάστες υπολογίζονται να διασχίζουν καθημερινά τα ελληνικά σύνορα στην περιοχή. Τα αποτελέσματα αυτά δεν πείθουν κανέναν“.

http://www.stoxos.gr/2012/01/320.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: