Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον άλλοι έξι δράστες για τη δολοφονία του Άλκη... λέει ο Αλέξης Κούγιας

 

Για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου νέου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σημειώνοντας ότι έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι έξι δράστες.

Όπως είπε αρχικά ο κ. Κούγιας, “οι διώξεις που ασκήθηκαν είναι αυτές που αναμέναμε. Είναι ανθρωποκτονία από κοινού, δηλαδή όλοι όσοι συμμετείχαν θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σαν αυτουργοί σε ήρεμη ψυxική κατάσταση, για την οποία απειλείται η ποινή ισοβίου καθείρξεως. Και όλοι επίσης αντιμετωπίζουν τις δύο κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονιών, που αφορούν τις πράξεις τις εγκληματικές εις βάρος των δύο άλλων παιδιών. Υπάρχουν πλημμεληματικές κατηγορίες οπλοκατοχής και οπλοχρησίας και υπάρχει και ένα ιδιώνυμο αδίκημα που είναι επίθεση με την επιβαρυντική περίσταση του αθλητικού νόμου. Εφόσον επαληθευτούν οι κατηγορίες και δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους, όλοι θα αντιμετωπίσουν την ποινή της ισοβίου καθείρξεως και πολυετείς καθείρξεις” σημείωσε ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη.

“Εκείνο που μπορώ να σας πω προσωπικά ότι προσωπικά ανέμενα κι άλλες διώξεις. Δεν θέλω να μιλήσω. Θα περιμένω την απολογία του κατηγορουμένου. Γιατί με τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία αν δεν απολογηθεί ο κατηγορούμενος. Μόλις απολογηθεί ο κατηγορούμενος που η απολογία του θα τελειώσει τη Δευτέρα το βράδυ, την Τρίτη το πρωί, με την οικογένεια του θύματος, δηλαδή τον πατέρα, τη μητέρα και την αδελφή του ή με εξουσιοδότηση θα δηλώσουμε υποστήριξη της κατηγορίας. Επικοινώνησε μαζί μου ο θείος του ενός παιδιού και θα δηλώσουμε και για το παιδί αυτό. Δεν γνωρίζω τι θα κάνει το ίδιο το παιδί, γιατί εφόσον είναι εν ζωή έχει δυνατότητα να επιλέξει το ίδιο τον συνήγορό του. Με διαβεβαίωσαν από τον Άρη ότι κι αυτό το παιδί θέλει”.

“Είμαστε ικανοποιημένοι για την ποινική δίωξη. Έχω ενημερωθεί ότι έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες, υπάρχει ένα ανθρωποκυνηγητό στη Θεσσαλονίκη αυτήν τη στιγμή, μιλάμε για τουλάχιστον άλλους έξι. Υπάρχουν στοιχεία” υπογράμμισε ο κ. Κούγιας.

https://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: