Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΠΟΥ Η ΡΩΣΙΑ «ΣΦΥΡΟΚΟΠΑ» ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

 

Γράφει : Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου

https://ioannislamprogiannis.blogspot.com/2022/02/blog-post_49.html

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν με νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Την στιγμή που ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Άγκυρα, Βασίλ Μπόντναρ υπέβαλε -σύμφωνα τα τουρκικά ΜΜΕ- επίσημο αίτημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για παροχή βοήθειας στο Κίεβο και για εφαρμογή του άρθρου 9 της συνθήκης του Μοντρέ για το κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων,  και ενώ ο Ουκρανός πρέσβης δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να παραμείνει ουδέτερη σε αυτή τη σύγκρουση, διότι επηρεάζει τα συμφέροντα και τη σταθερότητα της ασφάλειας της περιοχής, το πρωί της Πέμπτης, στις 10:02, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν ν. Ανθρωποφάγοι και ν. Μακρονήση στα 20.000 πόδια. Στις 10:03 δεύτερο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση στις ίδιες νησίδες, στα 11.000 πόδια!

Μήπως εδώ θα πρέπει να αναλογιστούμε τον Clausewitz ότι όταν η πολιτική φθάσει σ’ ένα όριο πέρα από το οποίο δεν μπορεί να προχωρήσει, κάνει τη χρήση «άλλων μέσων».

Για τους Έλληνες Εθνικιστές Πίστη αποτελούν τα παρακάτω λόγια από τη δημηγορία του Περικλή για την αιτιολόγηση του πολέμου όπως το παρουσιάζει ο Θουκυδίδης:«…ούτε πρέπει να έχετε την ενδόμυχη σκέψη ότι αρχίζετε τον πόλεμο για ασήμαντη αιτία. Το ασήμαντο αυτό είναι δοκιμασία του φρονήματος σας και της αποφασιστικότητάς σας γενικά. Αν υποχωρήσετε θα προβάλλουν αμέσως άλλη μεγαλύτερη απαίτηση γιατί θα νομίσουν ότι και τώρα θα ενδώσετε από φόβο…»(Θουκυδίδη, Ιστορίας Α’ 140-141).

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: