Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Ερώτηση στην Ευρωβουλή από την Χρυσή Αυγή για τις τουρκικές παραβιάσεις

Ερώτηση στην Ευρωβουλή από την Χρυσή Αυγή για τις τουρκικές παραβιάσεις
O Συναγωνιστής ευρωβουλευτής Αθανάσιος Κωνσταντίνου, την προηγούμενη εβδομάδα, ανέδειξε στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα των καθημερινών παραβιάσεων της τουρκίας, του Ελληνικού κυριαρχικού χώρου.
Ακολουθεί η ερώτηση:
“Η Τουρκία, προκλητικά και απρόκλητα, παραβιάζει καθημερινά τον εναέριο χώρο της Ελλάδος.
Τα συναφή δεδομένα είναι ασύλληπτα και μοναδικά στον πλανήτη : Το 2018 η Τουρκία έστειλε 1167 μαχητικά αεροσκάφη που πραγματοποίησαν τουλάχιστον 913 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, 2.766 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και 72 “dogfights”. Το 2019 οι αντίστοιχοι αριθμοί έχουν αυξηθεί.
Συγκεκριμένα, από το 1987 έως σήμερα οι Τούρκοι έστειλαν μαχητικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, σε αποστολές παραβιάσεων ή παραβάσεων, περί τις 60.000 φορές.
Η τουρκική επιθετικότητα, δεν έχει ποτέ καυτηριαστεί από την Ε.Ε. Το ζήτημα αυτό δεν έχει τεθεί ποτέ στις συναντήσεις όπου συζητούνται διαφόρων ειδών χρηματοδοτήσεις για την Τουρκία.
Ευθύ αποτέλεσμα αυτής της εχθρικής τακτικής της Τουρκίας, είναι οι συνεχείς αμφισβητήσεις της, για την καθόλα νόμιμη Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.
Ερωτάται η Επιτροπή:
  • Γιατί αδιαφορεί για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον κράτους μέλους;
  • Δεν αναγνωρίζει την Ελλάδα, ως έδαφος της Ε.Ε. άρα και τα σύνορα της Ελλάδος ως σύνορα της Ε.Ε.;
  • Δεν αντιλαμβάνεται ότι οι στρατιωτικές ενέργειες της Τουρκίας εκδηλώνονται όχι μόνον εναντίον της Ελλάδος αλλά εναντίον της Ε.Ε.;
  • Σκοπεύει, έστω και τώρα, να προβεί σε ενέργειες, ώστε η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να μην παρενοχλεί την Ε.Ε.;
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: