Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΤΡΕΜΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ: Τρία άτομα φέρεται να σχεδίαζαν επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες αγορές


Ανησυχία έχει προκληθεί σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις μετά τη σύλληψη τριών ατόμων που φέρεται να σχεδίαζαν επιθέσεις σε Χριστουγεννιάτικες αγορές.

Επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις φέρεται να σχεδίαζαν τρία άτομα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας

Ύποπτα για σχεδιασμό επιθέσεων σε χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιέννη, στο Σάλτσμπουργκ και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις κρίθηκαν τρία άτομα στην Αυστρία, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Kurier, η οποία επικαλείται πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας από τους φερόμενους υπόπτους βρίσκεται ήδη σε φυλακή στην πόλη Χίρτενμπεργκ της Αυστρίας, έχοντας καταδικαστεί σε τριετή κάθειρξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Κατά τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, ο άνδρας σχεδίαζε να δραπετεύσει και στη συνέχεια να οργανώσει μια σειρά επιθέσεων σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δύο φερόμενοι συνεργοί του τέθηκαν υπό κράτηση την περασμένη εβδομάδα.

Εκτιμάται ότι οι φερόμενοι συνεργοί θα μπορούσαν να έχουν έρθει σε επαφή με τον κύριο ύποπτο μέσω τηλεφώνου, κάτι που ωστόσο δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία στην Αυστρία.

Οι δικηγόροι των υπόπτων δήλωσαν στο δίκτυο ORF ότι οι πελάτες τους δεν έχουν σχέση με τον ISIS και τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους δεν είναι αρκετά.

https://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: