Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

«Όμορφος κόσμος ηθικός»: Παραγραφή του αδικήματος του νεοδημοκράτη Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

«Όμορφος κόσμος ηθικός»: Παραγραφή του αδικήματος του νεοδημοκράτη Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων
Αγανάκτηση και οργή προκάλεσε η είδηση της παραγραφής της υπόθεσης του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκου Γεωργιάδη για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου στην Μολδαβία. Συγκεκριμένα η παύση της δίωξης του Γεωργιάδη επήλθε λόγω της συντόμευσης του χρόνου παραγραφής καθώς με τον νέο Ποινικό Κώδικα τα συγκεκριμένα αδικήματα υπόκεινται στο κοινό πλαίσιο παραγραφής. Θυμίζουμε ότι πρωτόδικα ο Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Ακόμη και η εισαγγελέας στην αγόρευσή της κράτησε σαφείς αποστάσεις από την παραγραφή.
«Δυστυχώς, θα πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο, ακόμα κι αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με τον νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασίας και να παραγραφούν όλα τα πλημμελήματα, ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου.
Η γνωστή απαράδεκτη δήλωση του παρελθόντος από τον νεοδημοκράτη Γιώργο Βουλγαράκη «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» εφαρμόζεται τώρα και στην περίπτωση του επίσης νεοδημοκράτη Νίκου Γεωργιάδη. Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο Γεωργιάδης αντί να σιωπήσει έκανε και δηλώσεις για το αποτέλεσμα της παραγραφής, δείχνει ότι αυτή ακριβώς η απαράδεκτη νοοτροπία του «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» φαίνεται ότι συνεχίζει να «ταιριάζει γάντι» με την ηθική και πολιτική νοοτροπία της ΝΔ, μια περίπου δεκαετία μετά την χρησιμοποίησή της για πρώτη φορά από τον Βουλγαράκη. Αυτή είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα», όπως την οραματίζεται και την κάνει πράξη η ΝΔ…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: