Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Αναρχοπρεζόνια απειλούν τις ζωές μαθητών του Γέρακα που είπαν το «Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση

Οι ευθείες απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας αλλά και της ίδιας της ζωής των παιδιών που παρέλασαν στην πρόσφατη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», έχουν προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο στην κοινότητα του 1ου ΓΕΛ αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία του Γέρακα. Οι απειλές αυτές διατυπώθηκαν μέσω ανορθόγραφων συνθημάτων τα οποία γράφτηκαν στον εξωτερικό τοίχο του σχολείου, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και σόκαραν τους πάντες παρά το γεγονός – και ευτυχώς – ότι το σχολείο σήμερα Τετάρτη δεν λειτούργησε, όπως και όλα τα σχολεία της χώρας, εξαιτίας των εκλογών των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά συμβούλιά τους.
Τα συνθήματα που αναγράφηκαν ήταν «ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΜΕ», «ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ», «ΜΟΝΟ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ», «ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΟΧΙ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΕΘΝΟΙΔΕΟΛΟΓΙΑ» και «ΠΑΝΤΑ ANTIFA». Όλα τα συνθήματα φέρουν ως υπογραφή το γνωστό «Α» του αναρχικού χώρου, μέσα σε κύκλο. Από στόμα σε στόμα το… νέο διαδόθηκε σε όλο τον Γέρακα με τα παιδιά και τους γονείς τους να είναι ήδη ιδιαίτερα θορυβημένοι και τους καθηγητές να έχουν αναστατωθεί αφού διαπίστωσαν ότι η έκταση που πήρε το θέμα, μοιάζει πλέον ανεξέλεγκτη. Σημειωτέον ότι ειδοποιήθηκε ο δήμος και αναμένεται το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί συνεργείο του να έχει σβήσει τα απαράδεκτα αυτά συνθήματα, ενώ πολλοί γονείς προσανατολίζονται να καταθέσουν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα μήνυση κατά αγνώστων, ώστε να διερευνηθεί το ζήτημα των απειλών κατά ανηλίκων από τις αστυνομικές αρχές!

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τον ειλικρινή διάλογο που είχαν οι καθηγητές με εκπροσώπους των μαθητών του σχολείου παρουσία και εκπροσώπων των γονέων και στη διάρκεια του οποίου η κρίση που είχε δημιουργηθεί φάνηκε να εκτονώνεται.
Πηγή: notioanatolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: