Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

500 Σχολεία σε κατάληψη για την Μακεδονία...!!! ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ σε όλη την Ελλάδα...!!!


Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 500 καταλήψεις σε όλη την χώρα. Από την Θεσσαλονίκη έως τα Δωδεκάνησα, σε νησιά του Βορείου Αιγαίου, στην Θεσσαλία αλλά και στην Αττική. Στην Πάτρα, σύμφωνα με το tempo24.gr 7 συνολικά σχολικά συγκροτήματα της περιοχής τελούν υπό κατάληψη, την ώρα που οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως επικρατεί αναβρασμός στη μαθητική κοινότητα, με τις αντεγκλήσεις μεταξύ μαθητών να είναι συχνό φαινόμενο.

Ειδικότερα στο 8ο Λύκειο Πατρών, πηγές αναφέρουν στο tempo24.news, πως υπήρξε φραστικό επεισόδιο, σχετικά με το εάν θα κλείσει ή όχι το σχολείο. Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα λειτουργεί κανονικά.
Επίσης, σύμφωνα με το XanthiNea.gr υπό κατάληψη τελούν από το πρωί της Πέμπτης σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ξάνθη.

Τα σχολεία συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση μαθητών με θέμα το Μακεδονικό. Μαθητές έχουν τοποθετήσει αλυσίδες, λουκέτα, ελληνικές σημαίες και κάδους σκουπιδιών στις εισόδους σχολείων της περιοχής. Υπό κατάληψη είναι και σχολεία στην Λαμία.

Καταλήψεις σχολείων στον Έβρο
Σε καταλήψεις σχολείων και αποχή από τις σχολικές αίθουσες προχώρησαν σήμερα το πρωί μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Έβρου, για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Στέργιος Αποστολακούδης «υπό κατάληψη τελούν σχολεία στις Φέρες, στο Σουφλί, το Διδυμότειχο, το 1ο λύκειο Ορεστιάδας και στη Νέα Βύσσα. Στην Αλεξανδρούπολη σημειώνεται αποχή μαθητών και όχι καταλήψεις». Νωρίτερα περίπου 300 μαθητές συγκεντρωθήκαν μπροστά στο δημαρχείο και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία κατέληξε στον φάρο, στην παραλιακή.
0 από τα 56 σχολεία σε Λέσβο και Λήμνο είναι υπό κατάληψη

Τα 20 από τα 56 συνολικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Λέσβο και Λήμνο παραμένουν σήμερα κλειστά με τους μαθητές να διαδηλώνουν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών και για άλλα «εθνικά» όπως τα αποκαλούν θέματα. Μικρές πορείες μαθητών πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στη Μυτιλήνη και στην Καλλονή.

Λάρισα: Πόσα σχολεία είναι υπό κατάληψη


Υπό κατάληψη βρίσκονται μέχρι στιγμής έντεκα σχολεία στη Λάρισα, από μαθητές που διαμαρτύρονται για το Μακεδονικό και την Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καψάλης τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη είναι το 1ο, το 2ο και το 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, το ΕΠΑΛ Φαρσάλων, το 8ο και 14ο Λύκειο, το 9ο, 12ο και 15ο Γυμνάσιο και τα Γυμνάσια σε Μακρυχώρι και Κρανία Ελασσόνας.
https://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: