Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ... Χασίμ Θάτσι: Τα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου θα αλλάξουν



Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται στο πλαίσιο του διαλόγου με τη Σερβία, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν θα διαιρεθεί, αλλά σίγουρα τα σύνορά του θα πρέπει να διορθωθούν.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η διόρθωση αυτή περιλαμβάνει την κοιλάδα του Πρέσεβο, που σύμφωνα με τον ίδιο, η επαρχία θα πρέπει να συζητηθεί στο τραπέζι του διαλόγου με τη Σερβία, ώστε να ενταχθεί στο Κοσσυφοπέδιο. Ωστόσο, σε συνέντευξή του στην Ντόιτσε Βέλε, επέκρινε ορισμένους πολιτικούς που ρίχνουν την ιδέα για διαίρεση ή ανταλλαγή εδαφών.
«Σήμερα είχα μεγάλη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών του Κοσόβου, Νετζάτ Ντάτσι. Μιλήσαμε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο επικεφαλής τηςη Ακαδημίας, Ντάτσι με πληροφόρησε για την πρόοδο του διαλόγου μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.

Το κοινό συμπέρασμα είναι, ότι σε όλη αυτή διαδικασία θα πρέπει αναλάβουν την ευθύνη τους τα ιδρύματα, τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα, η αντιπολίτευση, η κοινωνία των πολιτών, η ακαδημαϊκή κοινότητα κλπ.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας με αμοιβαία αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία και να γίνει μέλος του ΟΗΕ και μέλος σε όλους τους άλλους διεθνούς οργανισμούς.

Η απαίτηση της Σερβίας για διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου θα είναι πάντοτε απαράδεκτη, αλλά η συζήτηση της διόρθωσης των συνόρων θα πρέπει να εισαχθεί στο πλαίσιο του διαλόγου, τώρα ζητάμε και το δικαίωμα της Κοιλάδας του Πρέσεβο να ενταχθεί στο Κοσσυφοπέδιο», έγραψε ο Θάτσι.

(Στοιχεία από shqiptarja.com)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια: