Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ Ο ΤΡΑΜΠ.... «Δεν έχουμε να διαπραγματευτούμε τίποτα άλλο μέχρι να απελευθερωθεί ο πάστορας» λέει στον Ερντογάν...


Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στις ΗΠΑ Σερντάρ Κιλίτς για να συζητήσουν σχετικά με την κράτηση του Αμερικανού ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές Aρχές.
Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση του θέματος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, o Mπόλτον ξεκαθάρισε στον Κιλίτς ότι έως ότου απελευθερωθεί ο Αμερικανικός πάστορας Άντριου Μπράνσον οι ΗΠΑ “δεν έχουν τίποτε άλλο να διαπραγματευτούν”. Η σκληρή στάση των ΗΠΑ σηματοδοτεί τη συνέχιση της κρίσης για την τουρκική οικονομία.

“Η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει συμβιβαστικές προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή τη στιγμή, και δεν σημειώθηκε πρόοδος κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Κιλίτς” τόνισαν οι δύο πηγές στο Bloombeg.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Τούρκος πρέσβης είχε ζητήσει τη συνάντηση, η οποία επικεντρώθηκε στη διετή κράτηση του ευαγγελιστή πάστορα από την τουρκική κυβέρνηση. Η άρνηση της Τουρκίας να απελευθερώσει τον Μπράνσον έχει προκαλέσει τη σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.

Η συνάντηση αυτή στον Λευκό Οίκο ήταν η πρώτη επίσημη μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων των δύο κυβερνήσεων, καθώς την Παρασκευή ο Αμερικανός Πρόεδρος διέταξε το διπλασιασμό των δασμών στις εισαγωγές τουρκικού χάλυβα και αλουμινίου.
https://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: