Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Το 2017 ο Σταθάκης υπέγραψε για ανέγερση κατοικιών στο «Κόκκινο Λιμανάκι»

Μετά την γενική κατακραυγή εναντίον της κυβερνήσεως για την ανικανότητά της και την ανυπαρξίας που είχε ως αποτέλεσμα 86 μέχρι τώρα νεκρούς, εκατοντάδες σπίτια και αυτοκίνητα κατεστραμμένα και την εξαφάνιση ολόκληρου οικισμού (Μάτι) από τον χάρτη, οι άνθρωποι της κυβέρνησης προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες. Μία από αυτές που επικαλούνται είναι και η αυθαίρετη δόμηση σε δασική έκταση. Και το κάνουν αυτό για να μεταθέσουν τις ευθύνες τους στις παλαιότερες κυβερνήσεις αφού ως γνωστόν το πρόβλημα δεν είναι σημερινό.
Θιασώτες της άποψης αυτής είναι πολλοί. Ο Νίκος Τόσκας που δήλωσε ότι στην περιοχή πηγαίνει από μικρό παιδί και έχει μεταβληθεί από ένα τεράστιο δάσος σε ένα τεράστιο αυθαίρετο. Ο Χρήστος Σπίρτζης που χαρακτήρισε «μοιραία» την άναρχη δόμηση και τις παρεμβάσεις στο Μάτι. Ο Πάνος Σκουρλέτης που ζητά να μην συγκαλυφθούν οι διαχρονικές ευθύνες για το πώς χτίστηκε το Μάτι και η Αττική γενικότερα. Πρώτος από όλους είναι όμως ο Πάνος Καμμένος που το υποστήριξε ανερυθρίαστα και μπροστά στους κατοίκους που έχασαν τους ανθρώπους τους και τις περιουσίες τους, αλλά και σε συνέντευξή του στο BBC. Σε αυτήν την συνέντευξη αφού πρώτα δήλωσε ότι δεν ήταν δική του ευθύνη η διευκόλυνση της διαφυγής των κατοίκων, δήλωσε ότι αυτό είναι ένα έγκλημα, αλλά έγκλημα του παρελθόντος. Γιατί, είπε, στο Μάτι και σε αυτήν την ακτογραμμή οι κατοικίες έχουν οικοδομηθεί χωρίς άδεια, έχει γίνει κατάληψη της ακτής χωρίς να ακολουθούνται οι νόμοι. Συνέχισε λέγοντας ότι μετά την τραγωδία πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι δεν πρέπει να παραβιάζουν τους νόμους και τους κανόνες.
Η άναρχη δόμηση είναι ένα παλαιό φαινόμενο και όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να το εκμεταλλευτούν για να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους με χρήματα που θα έδιναν όσοι έσπευδαν να τα νομιμοποιήσουν. Τα αυθαίρετα νομιμοποιούνταν αλλά η δόμηση παραμένει άναρχη. Τι έκαναν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ στα τρία χρόνια που κυβερνούν και διατείνονταν ότι θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα όχι μόνον τίποτε απολύτως αλλά και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης είναι αυτός που ενέκρινες την πολεοδομική μελέτη για την ανέγερση δεύτερης κατοικίας στο πολεοδομικό συγκρότημα «Κόκκινο Λιμανάκι» του Δήμου Ραφήνας στον τόπο δηλαδή της τραγωδίας. Η απόφαση πάρθηκε στις 8 Μαρτίου 2017 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 24ης Μαρτίου 2017.
Ας μην δικαιολογούνται, απλά συνεχίζουν την πολιτική των προκατόχων που κατηγορούσαν και τώρα που, δυστυχώς, χτύπησε η τραγωδία προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: