Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

«Κληρώνουν» διαμερίσματα και προπληρωμένες κάρτες για… λαθρομετανάστες: Σειρά πήρε ο δήμος Καρδίτσας!


Επεκτείνεται το πρόγραμμα στέγασης λαθρομεταναστών σε όλη την επικράτεια. Σκοπός των Σύριζα-Ανέλ να δώσουν άμεσα δωρεάν διαμερίσματα στους «μετανάστες» που φιλοξενούνται στα hot spots και να τους διασπείρουν στους δήμους όλης της χώρας για… μόνιμη εγκατάσταση.   
Ήδη οκτώ δήμοι έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να δεχθούν τους αλλοδαπούς. Μετά τον δήμο Λάρισας σειρά πήρε ο δήμος Καρδίτσας όπου θα στεγάσει λαθρομετανάστες σε 30 διαμερίσματα.
Μάλιστα σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εμπλεκόμενοι φορείς οι αλλοδαποί που θα στεγαστούν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα θα λάβουν επιπλέον οικονομική βοήθεια με προπληρωμένες κάρτες!
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) σε συνεργασία με τους δήμους Καρδίτσας και Λαρισαίων, ανακοίνωσαν σήμερα την υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα στις δύο πόλεις της Θεσσαλίας, προσφέροντας στέγαση και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε συνολικά 600 «πρόσφυγες».
Οι θέσεις φιλοξενίας «προσφύγων» σε 30 διαμερίσματα στην Καρδίτσα και 70 διαμερίσματα στη Λάρισα, είναι η πιο πρόσφατη επέκταση του προγράμματος ESTIA - Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση- που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προσφέροντας μέχρι σήμερα στέγαση σε πάνω από 31.000 άτομα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA, οι οικογένειες των αιτούντων άσυλο που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, λαμβάνουν επίσης οικονομική βοήθεια μέσω προπληρωμένων καρτών, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες. Επιπλέον, προσφέρεται κοινωνική υποστήριξη, ψυχοκοινωνική βοήθεια, υπηρεσίες διερμηνείας και βοήθεια για τη μεταφορά τους από και προς την Υπηρεσία Ασύλου.
Όλα για τους λαθρομετανάστες λοιπόν!
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: