Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ιστορική δήλωση Άσσαντ «Οι Χριστιανοί δεν είναι φιλοξενούμενοι στην Συρία! Είναι η Συρία!»

IMG_9565
Σε μια ιστορική δήλωση προέβη χτες η συριακή Προεδρία. Σε μια περίοδο όπου πρακτικά από το 2011 ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσσαντ βάλλεται από παντού, ακόμη και από ανόητα δημοσιεύματα από μέρος ελληνικών ΜΜΕ, ως «δικτάτορας», αποδεικνύει ότι αν και μουσουλμάνος ο ίδιος είναι ο κυριότερος προστάτης των Χριστιανών στη χώρα του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Συρίας:
«Οι Χριστιανοί δεν είναι φιλοξενούμενου, μήτε αποδημητικά πουλιά.
Προέρχονται από τις ρίζες αυτού του Έθνους και χωρίς αυτούς δεν υπήρχε Συρία σήμερα».
#الأسد: المسيحيون ليسوا ضيوفاً، أو طيوراً مهاجرة، بل هم أساس وجود الوطن، من دونهم لا وجود لسورية.. ومن دونها لا أرض ولا وجود راسخاً لهم أيضا
— Syrian Presidency (@Presidency_Sy) 17 Σεπτεμβρίου 2017
O πρόεδρος Bachar al-Assad δέχθηκε χτες τους συμμετέχοντες στη Γ.Συνάντηση της συρορθόδοξης νεολαίας στη Συρία 2017 παρουσία του Iγνάτιου Ευφραίμ II,Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής της Συρορθόδοξης Εκκλησίας και πολυάριθμων πατριαρχών κι επισκόπων, κληρικών.
Ο πρόεδρος al-Assad στην τοποθέτησή του τόνισε ότι τέτοιες συναντήσεις απευθύνουν ένα μήνυμα φανερό τόσο στο εσωτερικό όσα και στο εξωτερικό λέγοντας ότι πιστοποιούν ότι οι χριστιανοί δεν είναι ούτε φιλοξενούμενοι ούτε αποδημητικά πουλιά αλλά είναι η αρχή της ύπαρξης της πατρίδας. « Χωρίς τους χριστιανούς δεν υπάρχει η Συρία στην διαφορετικότητά της », είπε. »Και την ίδια στιγμή οι χριστιανοί χωρίς τη Συρία δεν έχουν ούτε πατρίδα ούτε γερή ύπαρξη » πρόσθεσε.
 
Ενώ κατήγγειλε: « η αποτυχία των προσπαθειών να εξασκήσουν πιέσεις στους χριστιανούς εξώθησε τους εχθρούς μας να τους στοχοποιήσουν προσβλέποντας στο ισλάμ κι αυτό μέσω του εξτρεμισμού με σκοπό να δώσουν γέννηση σε μια εξτρεμιστική ιδεολογία που δεν συνυπάρχει με τον άλλον που δεν έχει τις ίδιες ιδέες».
https://olympia.gr/2017/09/18/%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ac%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bd%cf%84-%ce%bf%ce%b9-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια: