Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Έφοδος της αστυνομίας στη Σούδα των «προσφύγων» – Επιθέσεις με ρόπαλα σε περιπολικό, μαχαίρια και λαθρεμπόριο ο απολογισμός

Μετά την έφοδο της αστυνομίας στη Μόρια σειρά είχε άλλη μια “προσωρινή” εγκατάσταση “φιλήσυχων προσφύγων” , αυτή τη φορά στη Σούδα.
Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό μεταναστών της Σούδας διεξήγαγε νωρίς το πρωί της Δευτέρας η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου με στόχο τον εντοπισμό παραβατικών “μεταναστών” έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν περιπολικά τα ξημερώματα της προηγούμενης Πέμπτης.
Το πρωτόγνωρο για τη Χίο συμβάν σημειώθηκε στις 03:00 το πρωί της 7ηςΣεπτεμβρίου όταν ομάδα 70 “μεταναστών” από τη Σούδα και τη ΒΙ.ΑΛ. επιτέθηκαν με ρόπαλα σε διερχόμενο περιπολικό στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου. Παρά την προσπάθεια των Αστυνομικών να τους διαλύσουν αυτό δεν κατέστη εφικτό μέχρι τη στιγμή που ζητήθηκαν από το κέντρο ενισχύσεις. Έπειτα από κυνηγητό περίπου μίας ώρας οι αστυνομικοί κατάφεραν στις 04:15 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας να προσάγουν 7 άτομα και να προχωρήσουν σε 3 συλλήψεις ανηλίκων. Όπως έγινε γνωστό οι φερόμενοι ως δράστες είναι ανήλικοι από την Αλγερία και το Μαρόκο οι οποίοι παραπέμφθηκαν στην τακτική δικάσιμο τον προσεχή Νοέμβριο προκειμένου να δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της αντίστασης κατά των Αστυνομικών. Και οι τρεις εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι ανήλικοι, αφέθηκαν ελεύθεροι και στάλθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός.
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου οργάνωσε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση προκειμένου να εντοπίσει παραβατικούς “μετανάστες” στον καταυλισμό της Σούδας. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 7 το πρωί της Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 23 ατόμων εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 5. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 3 άτομα με 3 μαχαίρια και 1άτομο με αιχμηρό αντικείμενο κοπής ξύλου ικανό να προκαλέσει τραυματισμό ανθρώπου ενώ συνελήφθη και 1 άτομο για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους 100 πακέτα τσιγάρα χωρίς την ειδική ταινία.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: