Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Καταγγελία από το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου προς το ανύπαρκτο υπουργείο Παιδείας: Δεν έχουμε καθηγητές!


Η ανυπαρξία και η ανικανότητα του εθνομηδενιστή υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου και γενικότερα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν όρια. Με ανοιχτή επιστολή τους οι μαθητές του Ελληνικού Λυκείου του Μονάχου καταγγέλλουν τραγικές ελλείψεις στο σχολείο τους, τα προβλήματα του οποίου φαίνεται να αγνοεί το υπουργείο Παιδείας, που δεν παραλείπει να... πανηγυρίζει πως όλα στην εκπαιδευτική κοινότητα «βαίνουν καλώς».

Η άποψη των Ελλήνων μαθητών της Γερμανίας όμως είναι εντελώς διαφορετική, καθώς το σχολείο τους, με μόλις δέκα καθηγητές για 300 μαθητές, υπολειτουργεί, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Καμία από τις τάξεις του Λυκείου δεν παρακολουθεί σωστό και ολοκληρωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα, ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή των μαθητών, είναι πολύ σοβαρός ο κίνδυνος τα παιδιά της τρίτης Λυκείου να μην μπορέσουν φέτος να συμμετάσχουν καν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς η προετοιμασία τους είναι, μέχρι στιγμής, παραπάνω από ελλιπής.
Στην επιστολή τους εξάλλου τα παιδιά τονίζουν πως παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία της Ομογένειας, που φαίνεται πως το υπουργείο Παιδείας έχει αφήσει στη μοίρα τους. «Απαιτούμε να λάβετε υπόψη σας επιτέλους τη σοβαρότητα της κατάστασης, να μην αγνοείτε και να επιληφθείτε των προβλημάτων», καταλήγουν οι μαθητές.
Ολόκληρη η επιστολή τους:
Ανοιχτή επιστολή μαθητών Λυκείου Μονάχου

Μαθητές του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου
Μόναχο. 25 Σεπτεμβρίου 2017

Προς: Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπόψην: κ.Υπουργού Κ.Γαβρόγλου
Κοιν:-Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπόψην: κ. Υφυπουργού Κ.Ζουράρη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η σχολική μας χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο για εμάς τρόπο. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη καθηγητών (μόλις 10 για 300 μαθητές) και μάλιστα βασικών ειδικοτήτων, γεγονός που αν συνεχιστεί θα καταστήσει δύσκολη τη συμμετοχή των μαθητών της Γ' Λυκείου στις πανελλαδικές εξετάσεις. Γνωρίζουμε ότι παρόμοιο πρόβλημα έχει εμφανιστεί και σε άλλα ελληνικά σχολεία της ομογένειας τα οποία και αντέδρασαν.
Ήρθε η σειρά μας να τονίσουμε για άλλη μια φορά τη σημασία της σωστής λειτουργίας ενός ελληνικού σχολείου της Ομογένειας και όχι της υπολειτουργίας του. Γι΄ αυτό ζητούμε την όσο το δυνατόν πιο σύντομη απόσπαση επαρκούς διδακτικού προσωπικού.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να υπάρξει άμεση απάντηση σε αυτό το φλέγον ζήτημα. Απαιτούμε να λάβετε υπόψη σας επιτέλους τη σοβαρότητα της κατάστασης, να μην αγνοείτε και να επιληφθείτε των προβλημάτων. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Μετά τιμής
Οι μαθητές του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου"
Δυστυχώς, για τους μαθητές του Ελληνικού Λυκείου του Μονάχου, έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα, το οποίο φαίνεται τους αφαιρεί το δικαίωμα στην γνώση και την μάθηση. Είναι Έλληνες και όχι «προσφυγόπουλα».
Γι’ αυτό και η περίπτωσή τους δείχνει να μην ενδιαφέρει καθόλου την εθνομηδενιστική παρεούλα που λυμαίνεται την εξουσία σε βάρος της Πατρίδας και του Λαού. Εάν όμως ανήκαν σ’ άλλη εθνικότητα και έμπαιναν παράνομα στην Χώρα μας, τότε τα πράγματα μάλλον θα κυλούσαν εντελώς διαφορετικά.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: