Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

«Παραπολιτικά»: Περαιτέρω ενίσχυση της Χρυσής Αυγής - Θα έχει στο πλευρό της ακόμα και τους δεκαεξάρηδες!

«Παραπολιτικά»: Περαιτέρω ενίσχυση της Χρυσής Αυγής - Θα έχει στο πλευρό της ακόμα και τους δεκαεξάρηδες!
Μια σαφή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στις πολιτικές επιλογές των Ελλήνων και ιδιαίτερα της νεολαίας, δείχνει το παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», όπου υπό τον τίτλο «Κλίνατε επί Άκρα Δεξιά» ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος γράφει τα εξής:
«Στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB βλέπει κανείς ότι, πέραν της αυξημένης διαφοράς υπέρ της Ν.Δ., σε σύγκριση με έρευνα της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Ιούνιο, υπάρχει περαιτέρω ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Οι λόγοι είναι προφανείς. Η συνέχιση της λιτότητας, που αυξάνει το αντιμνημονιακό κοινό. Η έξαρση του Προσφυγικού. Και η τάση που υπάρχει στην Ευρώπη και δείχνει, στη σημερινή συγκυρία, μια κλίση μέρους της κοινωνίας προς την Άκρα Δεξιά.
Έστω κι αν ο αντίλογος μπορεί να είναι ότι στις Δημοκρατίες ψηφίζει ο κόσμος αυτό που θέλει τη δεδομένη στιγμή, ας έχουν υπ’ όψιν τους στα δικά μας φιλευρωπαϊκά κόμματα ότι η γενικευμένη τάση στην Ευρώπη, που έρχεται στα καθ’ ημάς, μπορεί να έχει περισσότερο βάθος από όσο πιστεύουν. Πράγματι, αν σταθούμε στο πιο εμβληματικό κόμμα της Άκρας Δεξιάς, το Γαλλικό Εθνικό Μέτωπο, θα δούμε ότι πρόσφατη έρευνα στη Γαλλία αποκάλυψε ότι το κόμμα αυτό αποκτά μεγάλη στήριξη μεταξύ των νέων!
Μπορεί, λ.χ., ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να ψηφίσουν και οι δεκαεξάρηδες, αλλά καλό θα είναι να μην είναι σίγουροι στην Κουμουνδούρου ότι τους έχουν μαζί τους!
Η έρευνα του Οργανισμού Ερευνών Odoxa έδειξε ότι το κόμμα της Λεπέν -που είναι σήμερα και η πλέον δημοφιλής πολιτικός στη Γαλλία- έχει την ισχυρότερη στήριξη μεταξύ των ηλικιών 18-34! Και αν εξαιρέσει κανείς -όσον αφορά τις θέσεις του γαλλικού αυτού κόμματος- την έξοδο από την Ευρώπη, ο τερματισμός της ελεύθερης διακίνησης στα γαλλικά σύνορα, ο επαναπατρισμός των μεταναστών και η προστατευτική οικονομική πολιτική, όσον αφορά στις εισαγωγές, με το σύνθημα «Πρώτα η Γαλλία», ασφαλώς είναι θέσεις που θα έβρισκαν και εδώ ευήκοα ώτα…».
Μια εφημερίδα και ένας δημοσιογράφος, που είναι εμφανές ότι υποστηρίζουν την ΝΔ, παραδέχονται ευθέως τόσο ότι υπάρχει «περαιτέρω ενίσχυση και της Χρυσής Αυγής», όσο και το ότι η ψήφος των νέων ψηφοφόρων (ακόμη και των δεκαεξάρηδων) δεν θα ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε την σχετική πρωτοβουλία, αλλά το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.
Άλλη μια δημοσιογραφική παραδοχή ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι ο μεγάλος Νικητής των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν πραγματοποιηθούν αυτές.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: