Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Κούβα: 300.000 δολάρια το κόστος των αεροπορικών εξόδων του Τσίπρα - Έμεινε σε 5άστερο ξενοδοχείο με 417 ευρώ την βραδιά το δωμάτιο!

Ζωή και... Κούβα: 300.000 δολάρια το κόστος των αεροπορικών εξόδων του Τσίπρα - Έμεινε σε 5άστερο ξενοδοχείο με 417 ευρώ την βραδιά το δωμάτιο!
«Ο κούκος αηδόνι» στοίχισε στον Ελληνικό Λαό η εμμονή του Τσίπρα για ταξιδάκι αναψυχής στην Κούβα για να παραστεί στην κηδεία του μαρξιστή δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο. Μάλιστα, ως γνήσιος αριστερός διεθνιστής, δεν παρέλειψε να τηρήσει τις… αγωνιστικές παραδόσεις της αριστεράς (αυτές που οι λαπάδες της φιλελεύθερης δεξιάς «τιμούν και αναγνωρίζουν»), καθώς για την διαμονή του στην πρωτεύουσα της Κούβας επέλεξε το ξενοδοχείο «Nacional de Cuba», το οποίο φέρεται ότι έχει επισκεφτεί ξανά κατά το παρελθόν, προτού γίνει πρωθυπουργός.
Πρόκειται για ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, το οποίο προσφέρει όλες τις ανέσεις, πισίνα, γυμναστήριο, πλούσιους μπουφέδες, ακόμη και… καμπαρέ ονόματι Parisien. Η χαμηλότερη τιμή για ένα απλό μονόκλινο δωμάτιο αυτή την περίοδο κυμαίνεται στα 417 ευρώ για κάθε νύχτα. Υπάρχουν, όμως, και άλλα πολλαπλάσια έξοδα που έχουν να κάνουν με το κόστος της πτήσης για Αβάνα, το οποίο στοίχισε «μόλις» μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρημάτων. Για την ακρίβεια, γύρω στα 300.000 δολάρια!

Γράφει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαχρήστου στα «Νέα»«Για το άλλο πάντως, το πόσο μας κόστισε ως φορολογουμένων αυτό το τετραήμερο ταξιδάκι ως την Αβάνα, μπορώ να δώσω και μόνος μου απάντηση (με βάση πληροφορίες που μου παρείχε χθες βράδυ φίλος μου πιλότος – διαψεύσεις δεν θα δεχθώ γιατί ο άνθρωπος ΤΩΡΑ πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος): κάθε ώρα πτήσης του συγκεκριμένου αεροπλάνου, που είναι το περίφημο Gulfstream, κοστίζει περί τις 15.000 δολάρια, τα οποία αναλύονται σε καύσιμα, ασφάλειες, τέλη υπερπτήσεων και τέλη αεροδρομίου. Το οποίο σημαίνει ότι για τις 10 ώρες του «πήγαινε» και τις άλλες 10 της επιστροφής από την Αβάνα, το κόστος του αεροπλάνου μόνο έφτασε τις 300.000 δολάρια!
Δηλαδή (ανακεφαλαιώνω τώρα), για να πάει ο πρόεδρος Αλέξης στην κηδεία του Κάστρο, να εκφωνήσει έναν λόγο δεκάλεπτης διάρκειας και να προσπαθήσει δι’ αυτού του τρόπου να παραμυθιάσει τη βάση του ότι παραμένει αριστερός, υπέβαλε τον κρατικό κορβανά σε μια ανώφελη δαπάνη της τάξεως των 300.000 δολαρίων, τουλάχιστον! Ενημερωτικά αναφέρω ότι με το 1/100 αυτού του κόστους θα μπορούσε να ταξιδέψει σε business θέση μέσω Μαδρίτης ή Παρισιού, αλλά τότε δεν θα ήταν αυτό που στην πραγματικότητα είναι: ένας, ακόμη, ο οποίος με το που εγκαθίσταται στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι το κράτος του ανήκει. Είναι δικό του, μαζί με όλα του τα υπάρχοντα».
Την ώρα, δηλαδή, που ο Ελληνικός Λαός συνεχίζει να φτωχοποιείται, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (ακολουθώντας πιστά την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων) δείχνει να μοιράζει χρήματα «με την σέσουλα» μόνο σε δύο περιπτώσεις:
α) Για τους λαθρομετανάστες, β) για την κομματική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τρώνε, πίνουν και κάνουν ό,τι άλλο φανταστεί ο νους σας σε βάρος των «κορόιδων», δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων. Για να τιμήσει, δηλαδή, τον αιμοσταγή δικτάτορα, να πει τις γνωστές ανιστόρητες αηδίες του και να κάνει και τις διακοπές του, ο εθελόδουλος υπάλληλος των διεθνών τοκογλύφων φρόντισε να κάνει πράξη την λαϊκή ρήση που αναφέραμε στην αρχή.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: