Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΒΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...!! ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ...~

veteranos-gr_

Σκληρές εμπλοκές μεταξύ οπλισμένων Μαχητικών συνέβη σήμερα το μεσημέρι δυτικά της Λέσβου μεταξύ Ελληνικών και Τούρκικων F-16 στις 14:05 και 14:10 ,σε μια περιοχή όλα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή!

 Συγκεκριμένα δύο Τούρκικοι σχηματισμοί αποτελούμενοι απο μια Τετράδα και ένα ζεύγος Μαχητικών τύπου F-16 εισέβαλαν στο Ελληνικό FIR …Τέσσερα απο τα 6 Τούρκικα Μαχητικά ήταν οπλισμένα !


Ελληνικά Μαχητικά απογειώθηκαν απο το αεροδρόμιο της Σκύρου και απο το Καστέλι της Κρήτης και αναχαίτισαν τα Τούρκικα που εγκατέλειψαν την Περιοχή στη θέα των Ελληνικών …Αντίθετα ζευγάρι των Τούρκικων F-16 αρνήθηκαν αν ακολουθήσουν τις οδηγίες των Ελληνικών και ενεπλάκησαν σε αερομαχία που εξελίχθηκε σε εμπλοκή την 14:05!

Αμέσως μετά εγκατέλειψαν την περιοχή για να ξαναεπιστρέψουν με τα Ελληνικά που περιπολούσαν με εντολή του Α/ΤΑ να εμπλακούν άμεσα με τα Τούρκικα την 14:10 !!!!


Στον αντίποδα ένα Τούρκικο CN-235 πέρασε όλο το Αιγαίο και έκανε 14 Παραβιάσεις μέχρι που τα Ελληνικά Μαχητικά το μπλόκαραν και αυτό και το ανάγκασαν να επιστρέψει στο DALAMAN !

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 8η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 (4 α/φ & 2 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 7

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 18

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: