Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΔΗΣΗ: «ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»

stiky_propaganda
Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Έρχεται ο καιρός να μεταφερθούν «προσφυγάκια» και στην Κρήτη (2.000, για πρώτη δόση) και τα «αλληλέγγυα» ΜΜΕ άρχισαν να προετοιμάζουν το έδαφος, με ψευδείς ειδήσεις. Όπως η ακόλουθη:  
«Κρητικοί προσφέρουν δωρεάν σπίτια για τους πρόσφυγες
Στο τέλος του Ιανουαρίου αναμένεται να υπογράψει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου σύμβαση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την υποδοχή των προσφύγων που πρόκειται να έρθουν στο Ηράκλειο, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι διερευνητικές διαδικασίες για τον εντοπισμό των επιλέξιμων χώρων φιλοξενίας τους.
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι εκτός από τους ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη φιλοξενία των προσφύγων υπάρχει και ένας αριθμός πολιτών οι οποίοι διαθέτουν τις κατοικίες τους δωρεάν αποδεικνύοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στους σκληρά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας που προσπαθούν να επιβιώσουν μακριά από την κόλαση του πολέμου που άφησαν πίσω τους…».
Βέβαια, άνθρωποι είμαστε και μπορεί να κάνουμε… λάθος – παρότι σ’ ολόκληρη την Ελλάδα οι πραγματικά αλληλέγγυοι, που πήραν «προσφυγάκια» στα σπίτια τους, μετριούνται στα δάχτυλα της μιας χειρός. Και να υπάρχει αυτός ο –μη προσδιοριζόμενος- «αριθμός πολιτών» που θα παίρνει «προσφυγάκια» στα σπίτια του. Δε μένει παρά να μας το αποδείξουν! Να εμφανιστούν δημοσίως, για να δεσμευτούν κιόλας, κι εμείς πρώτοι απ’ όλους θα τους αποθεώσουμε!

(ΥΓ): Κι αν εμφανιστούν αυτοί που… δεν υπάρχουν, εμένα να μου… γράψετε!
https://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: