Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΕΞΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ...!! ΜΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Απίστευτο: Τούρκοι συνέλαβαν έξι Έλληνες ψαράδες στη Χίο
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο - Η τουρκική ακτοφυλακή συνέλαβε χθες, Δευτέρα (24/10/2016) , ανοικτά της Χίου κοντά στη νησίδα Πάσπαργο, έξι Έλληνες ψαράδες, οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος «ΜΙΑ». 
Για να καμφθεί η προκλητικότητα της τουρκικής ακτοφυλακής, χρειάστηκε η επέμβαση της πρεσβείας των ΗΠΑ! Το απίστευτο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες και που στόχο έχουν να δημιουργήσουν«συνθήκες εμπλοκής» ανάλογες με αυτές που έγιναν το 1996 στα Ίμια.

Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι επιχειρούν να στήσουν θερμό επεισόδιο προκειμένου να τινάξουν στον αέρα το ισχύον καθεστώς στη λεκάνη της Μεσογείου.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τον «Πολίτη της Χίου», πρόκειται για πέντε Έλληνες και έναν Ελληνοαμερικανό, στον οποίο ανήκε το συγκεκριμένο σκάφος.

Κατά τον έλεγχο που τους έγινε από την τουρκική Ακτοφυλακή, τους ζητήθηκαν οι ταυτότητές τους, αλλά μόνο οι δύο από τους τέσσερις τις είχαν μαζί τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τουρκικές Αρχές να τους συλλάβουν και να τους οδηγήσουν στο Τσεσμέ, ενώ στη συνέχεια τους μετέφεραν στο Τμήμα Αλλοδαπών, αφού θεώρησαν ότι οι πέντε επιβαίνοντες ήταν μετανάστες και ο ιδιοκτήτης του σκάφους διακινητής!

Τελικώς, η περιπέτειά τους είχε αίσια έκβαση, όταν η σύζυγος του ενός το απόγευμα της Δευτέρας έστειλε τις ταυτότητές τους στην Τουρκία, με αποτέλεσμα το ζήτημα να τακτοποιηθεί άμεσα και οι συλληφθέντες να επιστρέψουν από τη Σμύρνη στο Τσεσμέ και ακολούθως στη Χίο.

«Είναι όλοι τους καλά. Μέχρι το απόγευμα θα τους έχουν αφήσει να επιστρέψουν στο νησί. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν. Μεσολάβησε μέχρι και η Πρεσβεία της Αμερικής και όλα τακτοποιήθηκαν», ανέφερε σε δηλώσεις της προς τα τοπικά ΜΜΕ η μητέρα του ιδιοκτήτη του σκάφους «ΜΙΑ».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: