Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ!


Περίπου 50 άτομα από το κέντρο φιλοξενίας της Μυρσίνης διαμαρτυρήθηκαν για την ποιότητα του φαγητού που τους προσφέρεται

Στην κεντρική πλατεία των Λεχαινών βρέθηκαν περίπου 50 πρόσφυγες, από τον χώρο φιλοξενίας Προσφύγων της Μυρσίνης (LM Village), πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας. Οι πρόσφυγες κρατώντας πλακάτ στα χέρια τους, θέλησαν να γνωστοποιήσουν στους κατοίκους το πρόβλημα σίτισης το οποίο αντιμετωπίζουν και για το οποίο ζητούν λύση.

Όπως αναφέρουν, το φαγητό το οποίο είναι από κετερινγκ, δεν είναι καλό, και το γεγονός ότι μένει για καιρό στα ψυγεία και αναγκάζονται να το ζεσταίνουν σε φούρνους μικροκυμάτων, έχει δημιουργήσει σε αρκετούς προβλήματα υγείας.

Οι πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν ζητήσει την βοήθεια εθελοντικών ομάδων, θέλουν να αγοράζουν και μαγειρεύουν οι ίδιοι το φαγητό τους, όπως γίνεται και σε άλλα κέντρα φιλοξενίας, στα οποία δίνονται χρήματα για κάρτες σίτισης.


Η διαμαρτυρία εξελίχτηκε και ολοκληρώθηκε ειρηνικά, και οι πρόσφυγες επέστρεψαν στον χώρο φιλοξενίας, αφού πήραν τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι το αίτημά τους θα εξετασθεί.
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: