Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Πέρασε στην ΑΘΑΝΑΣΙΑ ο στρατηγός Στυλιανός Παττακός!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΤΑΚΟΣ
8/10/2016 και ο υπαρχηγός της 21 Απριλίου περνάει στην Αθανασία. Ο στρατηγός έφυγε για την αιωνιότητα σε ηλικία 104 ετών,έχοντας στην στολή του επτά Πολεμικούς Σταυρούς,τρία Αριστεία Ανδρείας και δύο μετάλλια Εξαίρετων Πράξεων. 
Ο Στρατηγός Στυλιανός Παττακός γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1912 στην Αγία Παρασκευή του νομού Ρεθύμνης στην Κρήτη. Η απώτατη καταγωγή του φτάνει στους βυζαντινούς χρόνους και έναν κλάδο της ιστορικής οικογενείας των Σκορδιλών. Εισήλθε στην Σχολή Ευελπίδων το 1934, απ' όπου αποφοίτησε το 1937 με το βαθμό του Ανθυπιλάρχου.
Συμμετείχε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο ως Διοικητής Ίλης της 11ης Ομάδος Αναγνωρίσεως της 11ης Μεραρχίας Πεζικού, ενώ κατά τη διάρκεια της Κατοχής ήταν μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης «Όμηρος». Έλαβε μέρος στα Δεκεμβριανά και στον συμμοριτοπόλεμο ως Διοικητής της Ίλης Αρμάτων Μάχης Κένταυρος σε αρκετά σημεία της Βορείου Ελλάδος και παρασημοφορήθηκε με τρία αριστεία ανδρείας, επτά πολεμικούς σταυρούς, δύο μετάλλια εξαίρετων πράξεων καθώς και με όλα τα προβλεπόμενα σε καιρό ειρήνης μετάλλια και παράσημα.
Φοίτησε στην Σχολή Πολέμου και ανέλαβε τη διοίκηση τεθωρακισμένων με έδρα στου Γουδή, φτάνοντας στον βαθμό του Υποστρατήγου. Ήταν ένας εκ των πρωτεργατών του Στρατιωτικού Κινήματος της 21ης Απριλίου.
Το εθνικιστικό ιστολόγιο ''ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ'' δίνει συλλυπητήρια στους οικείους του και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει αυτόν τον μεγάλο άντρα του νεοτέρου ελληνισμού.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: