Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ευρωβουλευτής Λάμπρος Φουντούλης στο πλευρό των ατόμων με ειδικές ανάγκες

Ο ευρωβουλευτής Λάμπρος Φουντούλης στο πλευρό των ατόμων με ειδικές ανάγκες
Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαίκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, σχετικά με την περίπτωση του Ιάκωβου Ανδρεαδάκη. Συγκεκριμένα, κατήγγειλε τα εμπόδια που θέτει η διοίκηση της σχολής του, καθώς και την αδιαφορία του Υπουργείου Τουρισμού, μην επιτρέποντας του να κάνει την πρακτική του άσκηση, και συνεπώς την αποφοίτηση του. Ο συγκεκριμένος φοιτητής δίνοντας τον δικό του προσωπικό αγώνα, μιας και έχει σύνδρομο Down, ολοκλήρωσε γενικό λύκειο και όχι ειδικό και στην συνέχεια φοίτησε σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. Τουρισμού.
Η Χρυσή Αυγή, αντίθετα με όσα της προσάπτουν, στέκεται πάντα στο πλευρό των ατόμων με ειδικές ανάγκες και στις προσπάθειες για πλήρη ένταξη τους στην κοινωνία.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
"Σύμφωνα με δημοσίευμα ελληνικής ιστοσελίδας, ο Ιάκωβος Ανδρεαδάκης, ένας νέος με Σύνδρομο Down, αν και κατόρθωσε να τελειώσει το λύκειο και να περάσει σε Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Τουρισμού, η απαράδεκτη συμπεριφορά ενός εκ των καθηγητών του ΙΕΚ καθώς και η επίσημη στάση του υπουργείου Παιδείας δεν τον αφήνουν να ολοκληρώσει τις σπουδές του εγκρίνοντας την πρακτική του άσκηση σε ξενοδοχείο της Αθήνας το οποίο προς τιμήν του δέχτηκε την αίτηση του. Επίσημη δικαιολογία ήταν ότι αν αποφοιτήσει άτομο με ειδικές ανάγκες από τη Σχολή, θα υποβαθμιστεί το κύρος της! Υπάλληλος αρμόδια στην Τουριστική Εκπαίδευση, δήλωσε πως «αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα μαζευτούν όλα τα Down της Ελλάδας στη συγκεκριμένη Σχολή».
Ερωτάται λοιπόν η Επιτροπή:
1. Είναι ενήμερη για το προαναφερθέν περιστατικό;
2. Γνωρίζει για την ένδεια της πρόνοιας που επιδεικνύεται στην Ελλάδα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες προκειμένου να σπουδάσουν και να ενταθούν στην αγορά εργασίας λόγω της παράνομης και προκλητικής συμπεριφοράς ορισμένων υπάλληλων;
3. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να αλλάξει αυτή τη ντροπιαστική για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη κατάσταση και να μεριμνήσει άμεσα για την προσβασιμότητα του συγκεκριμένου σπουδαστή, αλλά και όλων των ατόμων με ειδικές ανάγκες - ικανότητες στην αγορά εργασίας;"
Διαβάστε επίσηςΕκδήλωση στα γραφεία της Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων παρουσίασης του προγράμματος της Χρυσής Αυγής για τα Α.Μ.Ε.Α. - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: